Kastamonu Semalarında Rengarenk Uçurtmalar

Kastamonu Belediyesi tarafından Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka-Kıyafet İnkılabının 99'uncu yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Uluslararası Uçurtma Festivali düzenlendi.

Kastamonu Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka-Kıyafet İnkılabı'nın 99'uncu yıl dönümünü coşkulu bir şekilde kutlamak amacıyla düzenlediği Uluslararası Uçurtma Festivali ile tarihi ve kültürel değerleri bir araya getirdi. Kastamonu Belediyesi ve Martı Uçurtma Kulübü tarafından düzenlenen şenlik, Uzunyazı mevkiinde gerçekleştirildi. Şenlik öncesinde kurulan atölyede çocuklar kendi uçurtmalarını yaptı. Yaptıkları uçurtmaları gerçekleştirilen şenlikte uçuran çocuklar doyasıya eğlendi. Martı Uçurtma Kulübü tarafından hazırlanan dev uçurtmalar ise görsel şölen sundu.


Kastamonu’nun tarihi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla düzenlenen bu etkinlik, şehrin geçmişi ile bugünü arasında bir köprü oluşturdu. Atatürk’ün Kastamonu’ya gerçekleştirdiği ziyaret, Türkiye Cumhuriyeti’nin modernleşme sürecinde önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Şapka ve Kıyafet İnkılabının ilan edildiği bu ziyareti anmak ve bu önemli günü halkla birlikte kutlamak için düzenlenen etkinlik, aynı zamanda toplumsal birlik ve beraberliği pekiştirmeyi hedefledi. Yediden yetmişe çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen etkinlikle Kastamonu semalarında rengaren bir görüntü oluştu. Festivalde oluşan renkli görüntüden en çok keyif alanlar ise hiç şüphesiz çocuklar oldu. Kastamonu semaları, çeşitli renk ve şekillerdeki uçurtmalarla adeta bir renk cümbüşü oluştu.

Kastamonu Semalarında Görsel Şölen

‘Umuyorum Ki Bu Geleneksel Hale Gelir’

Çok güzel bir etkinliğe imza attıklarını belirten Martı Uçurtma Kulübü Başkanı Halit Cebeci, “Çocuklar burada olduğu için çok mutlu. Hepsi kahkahalar atıyor. Biz de çok mutluyuz. Umuyorum ki bu geleneksel hale gelir. Herkese katıldığı için çok teşekkür ederiz. Sponsor olan herkes de sağ olsun” dedi. 

‘Daha Önce Hiç Uçurtma Şenliğine Katılmamıştım’

Ailesi ile birlikte uçurtma uçurtmaya gelen Yusuf Alp Seyitoğlu da, “Daha önce hiç uçurtma şenliğine katılmamıştım. Çok mutluyum. Daha önce hiç böyle eğlenmedim. Ama orada uçurtma yere çakılıyordu.  Burası çok güzel, rüzgar çok güzel esiyor. Çok eğleniyorum” diye konuştu.

Kastamonu Semalarında Görsel Şölen

‘Çok Mutluyum’

İlk kez bir uçurtma şenliğine katıldığını belirten Elif Eylül de, “Bugün çok mutluyum. Uçurtma uçuruyorum ve ilk uçurtmam olabilir. Çok mutluyum. Bazen diğer uçurtmalara takılıyor” şeklinde konuştu.

Kastamonu Semalarında Görsel Şölen

Bakmadan Geçme