Kastamonu Müzeler Şehri Olacak

Yeniden Refah Partisi (YRP) Kastamonu Belediye Başkan Adayı Metin Topaloğlu Tasavvuf Müzesi, Bakırcılık Müzesi, Hat Müzesi, Kastamonu Yerel Basın Müzesi gibi birçok müze kuracaklarını söyledi.

Topaloğlu; “İlimizde yüzyıllar öncesinden bu yana bakır madenciliği yapılmakta ve yöremize münhasır bakır ürünler üretilmektedir. Bu zengin kültür ürünlerimizi müzelerimizde sergileyeceğiz. Osmanlı’dan günümüze Kastamonulu 75 tane bazıları dünyaca ünlü hattatımız var. Bu hattatlarımızın eserlerini bu müzelerimizde sergileyeceğiz. Matbaacılık ve bilindiği üzere İstiklal Marşımızındı ilk olarak yayımlandığı Kastamonu gazetecilikte çok eski bir kültüre ve ilklere sahip. Yerel basınımızla ilgili kuracağımız bu müzede basın tarihimizle ilgili tüm ilkleri gelecek kuşaklara taşımak gayesindeyiz” dedi. 

‘Kastamonu’nun İlkler Kültürünü Ön Plana Çıkaracağız’

Kastamonu kültürünü ön plana çıkaracaklarını söyleyerek Topaloğlu; “1900’lü yıllarda Kastamonu Taş Mektep’te piyano üreten cesarete, bilgiye ve beceriye sahip ustalarımızın eserlerini müzelerimizle hem sergileyip hem de Kastamonu’nun ilkler kültürünü ön plana çıkaracağız. Topaloğlu; her mahallemize müze projemizle amacımız turistlerimizin İlimizde uzun süre konaklamasını sağlamak sureti ile esnafımıza can suyu olmalarına yönelik bir projeler zinciri oluşturmaktır. Bu turist trafiği mahallelerimize ekonomik bir kalkınma, konaklama ve gastronomik ürünler açısından iş kollarımızın yayılmasına öncülük edecektir. Minibüs ve taksici esnafımıza katkısı büyük olacaktır. Kastamonu’nun turizmle de kalkınmasına ivme katmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme