Kastamonu Müftüsü Bekir Derin oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Kastamonu Müftülüğü'ne Bekir Derin atandı. Kastamonu İl Müftüsü Mustafa Bilgiç ise Çanakkale İl Müftüsü olarak görevlendirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Kastamonu Müftülüğü’ne Bekir Derin atandı. Kastamonu İl Müftüsü Mustafa Bilgiç ise Çanakkale İl Müftüsü olarak görevlendirildi.

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Diyanet İşleri Başkanlığı kararına göre; Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu görevden alındı. Bolu İl Müftülüğü’ne ise Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş atandı.

Kütahya İl Müftülüğü’ne, Iğdır İl Müftüsü İrfan Açık; Iğdır İl Müftülüğü’ne Zahit Demirel, Ardahan İl Müftülüğü’ne Adem Karadeniz, Denizli İl Müftülüğü’ne, Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu; Tokat İl Müftülüğü’ne Esat Yapıcı, Manisa İl Müftülüğü’ne, Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu; Çanakkale İl Müftülüğü’ne, Kastamonu İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, Kastamonu İl Müftülüğü’ne Bekir Derin,  Siirt İl Müftülüğü’ne Şakir Pinal, Mardin İl Müftülüğüne, Burdur İl Müftüsü Enver Türkmen; Burdur İl Müftülüğüne, Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik atandı.

BEKİR DERİN KİMDİR?

Konya Selçuklu İlçe Müftüsü olarak görev yapmakta iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararname ile Kastamonu İl Müftüsü olarak atanan Bekir Derin 5 Haziran 1962 tarihinde Tokat İli Pazar İlçesi Üzümören Kasabası’nda doğdu. İlk ve orta eğitimini Üzümören'de, İmam-Hatip Lisesi’ni ise Tokat'ta tamamladı. 1983 yılında da Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 10 Temmuz 1980-1 Aralık 1980 tarihleri arasında Kayseri Pınarbaşı Alagazi köyünde İmam-Hatiplik yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 1983 yılında yapılan Müftülük-Vaizlik sınavını kazanarak 8 Mart 1984 tarihinde Antalya Müftülüğüne Stajyer İl Müftü Yardımcısı olarak atandı ve eğitim merkezinde hizmet öncesi kursa başladı. Kursta göstermiş olduğu başarı üzerine Diyarbakır İli Hazro İlçe Müftülüğüne tayin edildi. Buradaki görevinin ardından Bekir Derin sırasıyla; İlçe Müftüsü olarak Yozgat Çekerek’te, Hatay Dörtyol’da, Din Görevlisi olarak Hollanda Tiel’de, İlçe Müftüsü olarak İzmir Tire’de, İstanbul Gaziosmanpaşa’da, İl Müftü Yardımcısı olarak İstanbul’da, İlçe Müftüsü olarak İstanbul Avcılar ve Konya Selçuklu’da görev yaptı. 

Sicil notu yüksekliği sebebiyle 3 kez kademe ilerlemesi ve çok sayıda Takdir-Teşekkür belgeleriyle taltif edildi. Görev yaptığı ilçelerde Kaymakamlar ve Valiler tarafından Başarı, Üstün Başarı Belgeleri ve İstanbul-Konya Valiliğince maaşla ödüllendirildi. Bekir Derin son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile Kastamonu İl Müftüsü olarak atandı. Bekir Derin, evli ve 5 çocuk babası olup, Arapça ve İngilizce bilmektedir.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme