Kastamonu Kalesi'nde kitap imza günü

Kastamonu yazarları Kastamonu Kalesi'nde hem kitaplarını tanıtıp imzaladılar hem de Kastamonu'nun fahri kültür elciğini yaptılar.

Kastamonu yazarları Kastamonu Kalesi’nde hem kitaplarını tanıtıp imzaladılar hem de Kastamonu'nun fahri kültür elciğini yaptılar.

Bayram arifesini fırsat bilen ilimiz yazarları, Kastamonu Kalesi’ne kurduğu stantlarla bir yandan kitaplarını tanıttı bir yandan da ilimize gelen ziyaretçilere şehrimiz hakkında bilgi verdi. 
Şerife Bacı ve Moni’nin Hikayesi kitabının yazarı Serkan Kütan, güzel bir talep olduğunu belirterek; “Moni’nin Hikayesi kitabım olduğu için Kastamonu Kalesi’nde olmamız en doğrusu olacağını düşündük. Bayram arifesi olduğu için diğer illerden gelen vatandaşlara Kastamonu kültürünü onlara tanıtmayı istedik” dedi.

“YAKIN DÖNEMDE YENİ KİTAPLARIMIZ DA GELİYOR”

Kitaplarının içeriğinden bahseden Kütan; “İlk kitabım Şerife Bacı 2017 yılında çıktı. Şerife Bacı kitabı 5 bölümden oluşuyor. İstiklal Yolu nedir ve önemi ne bunları vermeye çalıştım. Daha sonraki bölümde İstiklal Yolu ve güzergah ve noktalarını işledik. Sonrasında Tekalif-i Milliye Kanununu ve Şerife Bacı’nın hikayesini işlediğimiz güzel bir roman. İkinci kitabım ise 2021 yılında çıktı. Kastamonu’nun efsanelerini toplamak amacıyla bir çalışmaya başladık. Bizim ulaşabildiğimiz 5 binin üzerinde efsanemiz var. Bir seride toparlamak istiyoruz, bu serinin ilk kitabı da Moni’nin Hikayesi.  Elbette kitapta sadece Moni yok. Hüsamettin Çoban Bey de var. Kastamonu Kalesi ve Kastamonu’nun fethi işlendi. Hatta Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli’den, Kırk Direkli Cami’den, Seyrangah Tepesi’nden bahsetmeye çalıştık. Günümüzde geçen bir kurgunun içinde Kastamonu efsanelerini toparlamaya çalışıyoruz. Geçen yıl çıkardığımız Günahkar kitabıyla da 2010 yılında başlayan Arap Baharı diye adlandırılan olayların sonucunda Müslümanların mültecileştirilmesini konu aldık. Daha da devam ediyoruz, yakın dönemde yeni kitaplarımız da geliyor. Yine kitaplarımızı Neyno Kültür Yayınevi’nden çıkarıyoruz” diye konuştu.

“SADECE KİTAP İMZALAMIYORUZ, KASTAMONU HAKKINDA BİLGİ DE VERİYORUZ”

Kaleyi ziyaret eden kişilere, ilimiz hakkında bilgi verdikleri anlatan Kütan; “Sadece kitap imzalamıyoruz. Şerife Bacı’yı, Moni’yi, Kastamonu’nun fethedilmesini anlatıyoruz. Genç arkadaşlarımıza da onların anlayabileceği şekilde bilgi veriyoruz. Çoğu kişi de mutlu oluyor. Burada aslında hem bir arkadaşlık hem de güzel bir ortam kurmuş oluyoruz” dedi.

“VATANDAŞLARA HEM KİTAPLARI ANLATIYORUZ HEM DE BAYRAMLARINI KUTLUYORUZ”

Yazar Seda Nur Kurt ise yayımlanmış 5 kitabının bulunduğunu, yayımlanmayı bekleyen de 3 kitabı olduğunu belirterek; “İlk kitabımı 2011 yılında üniversitede çıkardım. Yüreğim Benek Benek adlı ikinci kitabımı ise 2013 yılında çıkardım. Daha sonra edebiyat öğretmeni olduğumda Hoş buldum Dünya isimli bir şiir kitabı çıkardım. Geçen sene ise peş peşe Sahaf Hikayeleri ve Renk adından Neyno Kültür Yayınevi’nden kitaplarım çıktı. Kaleye gelen vatandaşlara hem kitapları anlatıyoruz hem de bayramlarını kutluyoruz. Kitaplara da ilgi gösteriyor vatandaşlar, özellikle kitabın yazarını da direkt görünce ilgi daha da artıyor. Çünkü kişiler ‘Nasıl yazdın, nelerden bahsettin’ gibi çeşitli sorular sorarak meraklarını da gidermiş oluyor” şeklinde konuştu.

“KASTAMONU’NUN TANITIMINA KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUM”

Yazar Nail Küçük de Kastamonu Gezi Rehberi ve Gelenekten Geleceğe Kastamonu olmak üzere iki eserinin bulunduğunu aktararak; “Kitaplarımı Kastamonu’nun tanıtımına destek olmak amacıyla yayımladım. Kastamonu Gezi Rehberi kitabımın 4’üncü baskısını yaptım. Gelenekten Geleceğe Kastamonu kitabım da yeniden baskıya girecek. Kitaplarımda Kastamonu’nun köklerini, yaşanmış hikayelerini ve Kastamonu’nun uzun asırlara dayanan geçmişini anlatıyorum. Kastamonu Gezi Rehberi kitabımda özellikle turistlik anlamda Kastamonu’da gezilebilecek, ön plana çıkmış mekanlarını anlatıyorum. Yaklaşık 100 sayfa ilçelere ayırdım, 100 sayfa da şehir merkezini anlatıyor. Bu şekilde Kastamonu’nun tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyorum. Buraya gelen insanlar hem kitaplarımla ilgili hem de şehirle ilgili çeşitli sorular soruyorlar, onlara bu şekilde kılavuzluk da yapmış oluyorum” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme