Kastamonu Kadınını Fotoğraflarla Anlattılar

Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'nde 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi'nin 104'üncü yıldönümü münasebetiyle 'Anadolu Kadını' isimli Fotoğraf Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Serginin açılışına Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışın akabinde Vali Yardımcısı Çetin Kılınç ve beraberindeki heyet sergiyi gezerek, fotoğrafları inceledi. Sergi hakkında bilgilendirmede bulunan 10 Aralık Kadın Platformu Derneği Başkanı Ayten Kızıltan; “Kastamonu kadının bu gurur gününde 104’üncü yıl anma programında Suat bey bizlere emekleriyle destek oldular. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

‘Kadınlar Bizim Yaşam Kaynağımız’

Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği (KASFOT) Başkanı Suat Cumali Güngör ise; “Biz Kastamonu kadınına burada göstermek istedik. Yani adına ‘Anadolu’ dedik ama Anadolu Kastamonu. Sonuçta hep Anadolu'nun bir parçasıyız. Öncelikle bizim kahraman kadınlarımız var. Halime Çavuş’un fotoğrafını koyarak başladık. Şehit Şerife Bacı’nın en azından anıtı olsun istedik, onu koyduk. Her biri ayrı bir kahraman aslında ayrı bir hikâyesi var bizim kadınımızın. Onların yaptıkları her şey çok güzel. Kadınlar bizim yaşam kaynağımız, bizi yetiştiren insanlar, annelerimiz. Onları fotoğraflamaya çalıştık. Gündelik yaşamlarını göstermeye çalıştık. Böyle bir konsept oluşturduk” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme