Kastamonu Doğumlu Yazara Necip Fazıl Ödülü

Kastamonu doğumlu yazar Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü'nün sahibi oldu, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kastamonu Doğumlu Yazara Necip Fazıl Ödülü

Kastamonu doğumlu yazar Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü’nün sahibi oldu, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Necip Fazıl Ödülleri sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede; “1993 yılında Kastamonu’da dünyaya gelen Rıdvan Tulum, kendine değmeyen acıları nüfusuna almayan insanların dünyasında, yarasında uzmanlaşmış bir şairdir. Çeyrek asırdır İstanbul’da yaşayan Rıdvan Tulum’un ilk kitabı ‘İnsansın ve Akşam’dır. Şiirlerindeki, modern bireyin çatışma ve çelişkilerini kavrayışta umut vaat eden sezgisi sebebiyle, Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü’ne layık görülmüştür” ifadeleri yer aldı.

Necip Fazıl Ödülleri Hakkında

Necip Fazıl Ödülleri, Necip Fazıl’ın manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Star Gazetesi tarafından düzenleniyor. 

Necip Fazıl Ödülleri Ödül Töreni, 30 Aralık 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı.

Kastamonu Doğumlu Yazara Necip Fazıl Ödülü

Kastamonulu Yazar Rıdvan Tulum’dan Ödül Konuşması

Rıdvan Tulum, ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sözlerime, yakın dönemde kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başlamak istiyorum. Her ne kadar biz burada bazı şeyler üzerine artistlik yapıyor olsak da her seferinde Türkiye’nin temelinin onlar olduğunu düşünüyorum ve bu değişmeyecek.”

Tulum şöyle devam etti: “Necip Fazıl ödüllerinin 10’uncusu veriliyor. Kıymetli bir jüri tarafından kıymetli bir şair adına verilen bu ödülü almaktan, hatırlanmaktan oldukça memnunum. Şiir bizim toplumumuzda kurucu öğedir. 30-40 yıldır değişen sosyolojiye rağmen, bir köye bile girdiğinizde bir babaanne Yunus Emre dizesiyle gelir. Bu bizim ortak aklımızdır. Yunus bizim şiirdeki atamızdır. Biz şiirle düşünmeyi biliriz.”

Bakmadan Geçme