Kastamonu'dan Uluslararası Ev Sahipliği

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabının 99'uncu yılı münasebetiyle Kastamonu'da Uluslararası Resim Çalıştay'ı düzenlenecek.

Ressam ve Küratör Aynur Mahmudova Kaplan ve eşi emekli Kültür ve Turizm İl Müdürü Ziver Kaplan tarafından 2006 yılı itibariyle başlatılan ve Türkiye’de ilk kez bir bölgenin tamamının, dünya ressamları tarafından resmedilerek tanıtımının yapılmasını sağlayan “ Kastamonu’yu Tanıyalım, Sevelim, Resmedelim” projesi sürdürülüyor.

Proje kapsamında , “Kastamonu Atatürk ve İstiklal Yolu Uluslararası Resim Çalıştayı”, Kastamonu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü destekleri ile Kurşunlu Han Hotel sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Ressamlar Kastamonu’nun Güzelliklerini Resmedecek

17 Ağustos günü Kastamonu’da olacak ressamlar, Kastamonu Belediyesi’nin sponsorluğunda çevre gezisi gerçekleştirecekler. Sanatçılar, Taşköprü ilçesinde 3 kez düzenlenen Uluslararası Resim Çalıştayı kapsamında yapılan resimlerden oluşan sergiyi görecekler.

18 Ağustos’ta sanatçılar, Kastamonu’nun doğal ve tarihi güzelliklerini, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Saray Hamamı’ndaki atölye çalışmaları ile resmetmeye başlayacaklar. Ressamlar 1 hafta boyunca Kastamonu’nun değerlerini resmedecekler. Atölye çalışmalarının sanatseverlere açık olacağını dile getiren çalıştayın Küratörü Aynur Kaplan; “Resim yapmak isteyenler, çocuklar atölye çalışmalarına katılabilirler. Çalıştayımız belli saat aralıklarında halka açık olacak” dedi.

‘Çalıştay Sergi ile Taçlanacak!’

Yıllar önce başlattıkları projenin 15’inci etkinliğinde Kastamonu’da bir resim çalıştayı düzenlemekten mutluluk duyduklarını dile getiren Kaplan; “Anlamlı bir gün olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabının 99.yılında bir resim çalıştayı düzenlemek bizleri ayrıca mutlu etti. Kastamonu isminin yanında Atatürk ve İstiklal Yolu da çok önemli. Kastamonu için çok önemli değerler, anlamlı günler. Biz de bu yüzden çalıştayımızın ismini ‘Kastamonu Atatürk ve İstiklal Yolu Uluslararası Resim Çalıştayı’ olarak belirledik. Uluslararası ressamlarımızın çok değerli eserleri Kastamonu’da kalacak. Bundan önce ilçelerimizde düzenlediğimiz Uluslararası Resim Çalıştaylarında uluslararası ve ulusal ressamlarımızın birbirinden değerli eserlerini de sanatseverler ilçelerimizi ziyaretlerinde sanat galerilerinde görebilirler. Bugüne kadar Taşköprü’de 3, Cide’de 3, Araç, Tosya, Şenpazar, Çatalzeytin’de uluslararası resim çalıştayları düzenledik. Kastamonu’da da bu 2’nci çalıştayımız olacak. Biz eşim Ziver Kaplan’la Kastamonu’nun ekmeğini yedik, suyunu içtik. Kastamonu’yu sevdik. Kastamonu’ya borcumuzu sanatla ödüyoruz” şeklinde konuştu.

Ressamların eserlerinden oluşan sergi ise, Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi Şapka ve Kıyafet İnkılabı Etkinlikleri kapsamında 25 Ağustos’ta Kurşunlu Han’da açılacak. 

Bakmadan Geçme