• Haberler
  • Genel
  • Kastamonu'dan New York'a İhracat Semineri düzenlendi

Kastamonu'dan New York'a İhracat Semineri düzenlendi

Kastamonu Sanayi ve Ticaret Odası'nda (KATSO) Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve ODS Danışmanlık işbirliğinde 'Kastamonu'dan New York'a İhracat Semineri' düzenlendi.

Kastamonu'dan New York'a İhracat Semineri düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu; “Burada önümüzdeki yıllarda yapabileceğimiz yurt dışına ihracatla alakalı gerekli desteklerin ve neler yapabilirizle alakalı dünyadaki en büyük şirketlerimizden bir tanesi Alibaba'yı şu anda odamızda misafir ediyoruz. Onlar da bizleri kırmayarak geldiler. Bu seminer sonrasında işbirliğimizin devamıyla beraber proje yaparak eğitimlerimize kadar, bir şekilde ihracata sizleri zorlayacağız. Çünkü biz şunu görüyoruz ki; 2019 yılında ihracat rakamlarımız yüz milyon dolarlardayken 2020, 2021, 2022 yıllarında 300 milyona kadar çıkarttık. 300 milyon dolar kadar şu anda Kastamonu'muzun ihracat rakamları var. Biz bunu hedefimiz, Allah nasip ederse bu rakamı 4 yıl içinde 1 milyar dolara çıkartmak. Bunlar da bizim başarımız değil, sizlerin başarısı olacaktır. Sizlerin gayreti olacaktır. İnşallah bununla beraber yeni projelerimizle, yeni desteklerimizle, bugün burada danışmanlık firmamızla tüm dünya devi Ali Baba'nın dünya pazarına Kastamonu'yu açmayla alakalı inşallah burada bir Bismillahirrahmanirrahim diyoruz. Ve temellerini bu toplantıyla beraber atıyoruz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından ODS Investor Yönetim Kurulu Başkanı Okan Seçkin ve Alibaba.com İş Geliştirme Müdürü Kubilay Gençkan, sunumlarını gerçekleştirerek Kastamonu'daki firmaları ihracat konusunda bilgilendirdiler.

Özel Haber

Bakmadan Geçme