Kastamonu'da Ne Yenir?

Kastamonu'yu ziyaret edenlerin akıllarındaki sorulardan birini cevapladık, 'Kastamonu'da ne yenir?' İşte cevabı…

Kastamonu'yu ziyaret edenler için bazı eşsiz yöresel tatları listeledik. İşte Kastamonu'nun mutfak kültüründen öne çıkanlar:  

Etli Ekmek: Kastamonu'da ünlü lezzetlerden biri olan etli ekmek, genellikle ince açılmış hamura kıyma, soğan ve baharat karışımının serilmesiyle hazırlanır. Taş fırında pişirilir. 

Bandurma: Geleneksel bir yemek olan Bandurma, et, nohut, soğan ve baharatlarla hazırlanır. Kastamonu'nun otantik tatlarını deneyimelemek istiyorsanız doğru bir seçim olacaktır. 

Kara Çorba: Özellikle kış aylarında tercih edilen bu çorba, adını sanılanın aksine renginden almaz. 'Kara'  kelimesi 'karışık' anlamına gelmektedir. Kış aylarında Kastamonu'yu keşfe gelen turistler için en doğru seçim olacaktır.

Çekme Helva: Un, tereyağı ve şekerden yapılan bu helvanın birçok çeşidi vardır. Adını hamurun yapım aşımısında çekilerek uzatılmasından alır. 

Kuyu Kebabı: Kuyu kebabı, kuzu eti veya dana eti ile yapılır. Adını toprak bir kuyuda pişirilmesiyle alır. Büyük et parçalarının uzun süre pişirilmesiyle elde edilen yumuşak ve lezzetli bir kebaptır.

İnebolu Simidi: İnebolu'nun zengin mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan bu simit, dışı çıtır, içi ise yumuşak ve hafif tatlı bir hamur ürünüdür. 

 

Bakmadan Geçme