• Haberler
  • Ekonomi
  • Kastamonu'da Konut ve İş Yeri Alımı Düştü, Satılıklar Çoğaldı

Kastamonu'da Konut ve İş Yeri Alımı Düştü, Satılıklar Çoğaldı

Kastamonu'daki gayrimenkul piyasasında satışların artması ve fiyatların düşmesine rağmen alım gücü de düştü.

Kastamonu’daki gayrimenkul piyasasında satışların artması ve fiyatların düşmesine rağmen alım gücü de düştü. Vatandaşların konut, arsa gibi yatırımlara olan ilgisi, özellikle ekonomideki para kısıtlaması politikasında yüksek faiz oranları, kredi kullanarak ev almanın zorluğu nedeniyle azalmış durumda. Özellikle de ticarete yönelik iş yeri ve ofis gibi gayrimenkullerin satışlarının daha da düştüğü öğrenildi.

Kastamonu’da gayrimenkul, arsa, daire vb. satışları çoğalırken, alış gücü düştü. Vatandaşlar paraya ulaşımın zorlaştığını, konuyla ilgili bölgesel olarak bazların düştüğünü düşünse de uzmanlar ekonomik sıkıntılardan kaynaklı olarak alış gücünün düştüğünü belirtiyor. Kastamonu gibi zengin kaynaklara sahip illerde bile kendini belli eden ekonomik kriz arsa satışları, konut satışlarını artırırken alış gücünü ciddi oranda düşürdü. Kastamonu’da konut satışları yüksek faiz oranları yüzünden ciddi oranda azaldı. Bu durumda kredi almak isteyen vatandaşların alım gücünün düşmesiyle ilişkilendiriliyor.

Eski dönemlerde gayrimenkul bulmak zorken bu defa da vatandaşlar satışı fazla olan bu gayrimenkullerde alım gücünün neredeyse yok olduğundan yakınmaya başladı. Kastamonulu vatandaşlar son zamanlarda özellikle arsa vesaire gayrimenkullerin artmasına rağmen fiyatların cep yaktığını bu yüzdende herhangi bir alım gücünün olmadığını söylüyor.
 

Bakmadan Geçme