• Haberler
  • Genel
  • Kastamonu'da İlim Hikmet Sofrası 162'nci Buluşması Yapıldı

Kastamonu'da İlim Hikmet Sofrası 162'nci Buluşması Yapıldı

Hz. Pir şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetleri 7'nci Dönem, Kasım Ayı 162'nci Buluşması ile devam etti.

Hz. Pir şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetleri 7’nci Dönem, Kasım Ayı 162’nci Buluşması ile devam etti.

İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetleri; Hz. Pir Külliyesi Bayraklı Konak’ta hemşehrimiz Ankara Üniversitesi Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İhsan Çapçıoğlu’nun katılımı ile “Tekno-Bilişim Çağında ‘Değerleriyle Yenilenme’nin İmkânı; Fırsatlar ve Riskler” konulu konuşması ile yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Hz. Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çiftçi; “Bu mekanda Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri binlerce talebe yetiştirmiş. Bizde karınca, kaderince bu geleneği sürdürmek amacıyla bu İlim Hikmet Sofrası programlarını düzenledik. Efendimiz buyuruyorlar ki, ‘Alim Ol, talip ol, dinleyen ol, sevenlerden ol, beşincisi olma helak olursun’ demişlerdir.  Sizler bizler işte bu müjdeye nail olmak için, onları sevdiğimizi belirtmek için, zuhur etmek için inşallah bu maneviyatı büyük mekana geldik. İnşallah burada ayda iki kez hocalarımızı dinleyeceğiz. Programımıza katılan, katkısı ve emeği geçen tüm herkese, konuşmacı hocalarımıza vakfımız adına teşekkür ediyorum” dedi. 

‘Yol Haritamızı Tayin Etmekte Büyük Ölçüde Zorlanıyoruz’

İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetleri 7. Dönemin 162’nci Buluşmasında konuşmacı Ankara Üniversitesi Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İhsan Çapçıoğlu “Tekno-Bilişim Çağında ‘Değerleriyle Yenilenme’nin İmkânı; Fırsatlar ve Riskler” konusu hakkında açıklamada bulundu. İhsan Çapçıoğlu yaptığı konuşmasında, “Değerler alanı çok geniş bir alan. Yani konu başlığını ifade ederken tekno bilişim çağı gibi bir tanımlama getirdim. Bunu benden başka çok kullanan yok. Türkiye'de bakıyorum genellikle bilişim ifadesi öne çıkıyor ama ben önemsiyorum niye, çünkü bir önceki çağı bundan 20 sene geriye gittiğimizde 2000’lerin hemen başında bilgi çağı olarak niteleniyordu. Bugün geldiğimiz noktada artık bilgi artı teknoloji, yani bilişim çağının gerçekliği içerisinde yaşıyoruz ve hemen hepimiz her gün binlerce mesaja maruz kalarak kendi yolumuzu, yol haritamızı tayin etmekte büyük ölçüde zorlanıyoruz. Tabi alanım itibariyle yüksek lisans ve doktora dönemlerinde kültür ve bilgi çalıştım. İnanç bağlamında doktora sonrasında da özellikle bu yeni medya diye bugün tabir edilen ve hepimizin içinde bulunduğu bir yeni dönemi teknoloji dönemini tecrübe ettiğimizi fark ettim ve bu kültüre dahil okumalar ve çalışmalar yaptım. Şöyle bir derdim var zannediyorum onu birlikte hepimiz paylaşıyoruz, bugün bize kadar aktarıla gelen kültürü bizden sonrakilere aktarma konusunda çok zorlanıyoruz. Yani gençlerimiz, çocuklarımız, her nesil geriye doğru gittikçe bir önceki neslin kültüründen gittikçe kopuyor. Arada bir bağlantı noktası, bir köprü kurma sorumluluğumuz var. Yetişkinler olarak bizlerin, sizlerin, hepimizin hatta zaman zaman değerlendiriyoruz. Sanki son normal insan nesliymişiz gibi filan kendimizi hissediyoruz. Benim 2 evladım var büyük olan üniversite öğrencisi küçük olan lise öğrencisi, aralarında 3,5, 4 yaş gibi bir fark var. Zaman zaman sanki arada böyle nesil farkı varmış gibi hissediyorum. Bir şeyi anlatırken ya da onlar benimle bir konuyu müzakere ederken dil ve üslup birlikleri konusunda zorlanıyorum” dedi. 

Program sonunda konuşmacı İhsan Çapçıoğlu’na Vakıf Genel Sekreteri, önceki Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Özcebeci plaket ve Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çiftçi de teşekkür belgesi verdi. 

Katılımcılara sohbet sonrası Bayraklı Konak Bahçesi’nde çorba ve simit ikram edildi. Yine Bayraklı Konağın salonunda Muhammed Feyzi İbrahimoğlu tarafından katılımcılara Ney ve Ud ile dini müzik dinletisi sunuldu.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme