Kastamonu'da Hamam Kültürü

Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kastamonu, hamam kültürünü yaşatmaya devam ediyor. Yeni Hamam işletmecisi Fatma Keskin, hamamın özellikleri hakkında bilgi verdi.

Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kastamonu, hamam kültürünü yaşatmaya devam ediyor. Yeni Hamam işletmecisi Fatma Keskin, hamamın özellikleri hakkında bilgi verdi.

Hamamlar hakkında konuşan Yeni Hamam işletmecisi Fatma Keskin; “İçinde bulunduğumuz bu yeni hamam, Karamustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır. Bu da vatandaşların daha çok ilgilenmesine ve tercih edilen bir yer olmasını sağlamaktadır. İlimizde yıllardır süregelen bir gelenek ve hâlâ yaşatılmaya devam ediyor. Vatandaşların kadın, erkek fark etmeden, hemen hemen  her hafta geldikleri yerlerden biri de şehrimizdeki hamamlardır. Vatandaşlar, otantik ve tarihi olmasından dolayı, eski hamamları daha çok tercih etmektedir. En çok ziyaretçilerimiz ise yine Kastamonulular. İl dışından gelenler ise meraktan geliyor. Kastamonu’da çok sayıda hamam bulunmakta. Böyle tarihi bir yapının elbette ki temizliği kolay değil. Ancak temizliği ve bakımını son sistem olarak yapmaya çalışıyoruz. Hamamımızda buhar saunası, kuru sauna, göbek taşı, havuz gibi bölümlerimiz var. Kese 100 TL, kese ve masaj olursa 150 TL. Hamama giriş sabah 10’dan başlıyor, gece 12’ye kadar hizmetimiz sürüyor. Ekstra bir ücret talep edilmiyor. Giriş sadece 200 TL, başka da bir ücret talebimiz yok. Salı günleri sadece kadınlara özel. Diğer günler erkekler için. Son yıllarda gelin hamamı çok popülerleşti. Veda partileri ve gelin hamamı da uygun bir bütçe ile hamamımızda yapılmaktadır. Çayımız ücretsizdir. Buradaki ürünleri kullanmak istemeyenler genelde havlu, peştamal, terlik, lif, şampuan getirebilir. Ancak tedbirsiz gelseniz bile ücreti mukabilinde hamamımızda tüm ihtiyaç duyacakları ürünler zaten satılmaktadır,” dedi.

Kastamonu'da Hamam Kültürü

Kastamonu'da Hamam Kültürü

 

Bakmadan Geçme