Kastamonu'da 'Gıda Bankası' yoksulların yardımına koşuyor
Kastamonu Gıda Bankası Yoksullara Hizmet Derneği, ilimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulunarak yanlarında oluyor.
Kastamonu Gıda Bankası Yoksullara Hizmet Derneği, ilimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulunarak yanlarında oluyor.
Dernek, 2000’lerin başından bu yana gıda bankasına gelen yiyecekleri paketleyerek periyodik olarak yoksul ailelere ulaştırıyor. Gıdanın yanında giyecek yardımı da yapan dernek, zengin ile fakir arasında köprü görevi görüyor. Kastamonu Gıda Bankası Yoksullara Hizmet Derneği Başkanı Harun Kırcı, İlimizdeki fakir fukaranın elinden tutmaya çalıştıklarını belirterek; “İhtiyaç sahibi bize gelip müracaat ediyor. Müracaatların ardından onların evine gidip ziyaret ediyoruz. Evindeki duruma ve maaşına göre inceledikten sonra uygun görürsek yardım ediyoruz” dedi.
“RAMAZANDA BİN AİLEYE YARDIMDA BULUNUYORUZ”
Kayıtlı olan 450 aileye yardımda bulunduklarının bilgisini veren Kırcı; “Ramazan ile birlikte sayı bin aileye çıktı. Aile durumuna göre gıdalarımızı veriyoruz. Çünkü iki kişinin durumu farklı, dört kişinin farklı. Hanelerin sayısına göre gıda paketleri farklı oluyor. Örneğin İki litreden 5 litreye göre yağ dağıtımız var. Yanında verdiğimiz pirinç, mercimek, nohut gibi bakliyatlar da değişiyor. Her iki ayda bir ailelere et de dağıtıyoruz. Bu ramazanda da ailelere et verdik. Kayıtlı olmayan ailelere de şu anda gıda paketi ve tavuk veriyoruz. Ayrıca kayıtlı olsun olmasın herkese ikişer pide vererek günlük 600’e yakın pide dağıtıyoruz” dedi.
“YARDIMSEVERLERİN ELİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Yardım alan kişileri her gün bilgisayara işlediklerini anlatan Kırcı; “Şeffaf bir anlayışımız var, bir kişiye aynı gün içinde iki kere de yardım edip başkasının hakkını girmemek için bilgisayarımıza herkesi işliyoruz. Ürünlerimizi ise esnaf, yardımsever ve zenginlerin yardımlarıyla tedarik ediyoruz. Bazıları bize direkt koli veriyor, bazıları da para veriyor. Hepsinden Allah razı olsun, biz onların burada eli olmaya çalışıyoruz. Zenginin verdiğini fakir görmüyor, fakirin aldığını zengin görmüyor. Böylece İslami hukukta öngörülen riya ortadan kalkıyor. Hayır sahibi hangi fakire ne verdiğini bilmediği için bu bakımdan çok samimi, ihlaslı bir hizmet olmuş oluyor. Hatta bize dua edenlere ‘Bize değil, bize bu yardımı yapan kardeşlerimize dua edin’ diyoruz. Bu kış memurlardan, işçilerden aldığımız promosyon paralarıyla da 36 ton kömür dağıttık. Kömürü dağıtırken kimseyi de istisna etmiyoruz. Elektrik, doğal gaz, ilaç gibi çeşitli yardımlarda bulunuyoruz ama biz yine de daha çok gıda yardımını tercih ediyoruz” diye konuştu.
“YAPTIĞIMIZ İŞLERDE BİR KURUŞ PARA ALMIYORUZ”
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde de para toplayıp AFAD yardımıyla bölgeye gönderdiklerini belirten Kırcı; “AFAD ve Belediye ile koordineli çalıştığımız için Kastamonu’ya gelen depremzedelere de ayrıca öncelik tanıyıp ne ihtiyaçları varsa karşılıyoruz. Yani ihtiyaç sahibi herkese yardımcı oluyoruz. Yaptığımız işlerde ben dahi bir kuruş para almıyorum. Gönülden, Allah rızası için yapıyoruz. İçtiğimiz çayı bile kendi paramız ile yaparız. Çünkü buradaki para ve ürünler zekat parası, bu konuda çok hassasız” dedi.
Bakmadan Geçme





