Kastamonu'da ayı kabusu sürüyor

Kastamonu'nun Araç ilçesinde aç kalan ayılar, 30 arı kovanını parçalayarak balları yedi. Vatandaşlar ayılara karşı önlem alınmasını istiyor.

Kastamonu'da ayı kabusu sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aç kalan ayılar vatandaşın kabusu olmaya devam ediyor. Kimi zaman şehir merkezine kimi zaman ilçe merkezine inerek yiyecek arayan ayılar, meyve ağaçlarına ve arı kovanlarına zarar veriyor. Her geçen gün büyüyen sorundan vatandaşlar sitem ederken, ayılara karşı bir çözüm bulunması isteniyor. Araç’ta geçen hafta Damla köyünde bir vatandaşın 40 arı kovanını parçalayan ayılar, bu sefer de ilçeye bağlı Gergen köyünde kovanları parçalayarak balları yedi. Mehmet Türkmenoğlu’nun bahçesindeki arığına gelen ayılar, burada bulunan 30 kovanına zarar verdi.

“YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ”

Ayıların hem köy sakinlerine hem de hayvanlara zarar verme ihtimalinden korktuklarını belirterek; “Daha önce de ayılar bahçemize geldi. Ne kadar önlem alsak da yeterli kalmıyor. Ayılardan bıktık. 30 kovanım gitti, zararımız büyük. Birçoğumuz hayvan yetiştiriciliği de yapıyoruz, hayvanlarımıza da zarar vermesinden endişe duyuyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz” şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme