Kastamonu Belediyesi Etkinliklerini Sürdürüyor

Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi, çağdaşlaşma yolunda gerçekleştirilen en büyük devrimlerden biri olan Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 99'uncu yıl dönümü kutlamaları doğrultusunda Kastamonu Belediyesi, etkinliklerini sürdürüyor.

Kastamonu Belediyesi, 28 Ağustos Çarşamba günü Kastamonuluları Karavan Tiyatrosu ile 30 Ağustos Zafer Bayramı gecesi ise Belediye Meydanı’nda sevilen sanatçı Feridun Düzağaç ile buluşturacak. Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın önem verdiği kutlamalar kapsamında 22 Ağustos itibariyle Kastamonu Belediyesi öncülüğünde Uçurtma Atölyesi, Uçurtma Şenliği, Atatürk ve İstiklal Kupası At Yarışları etkinliği yapılmıştı.   

Karavan Tiyatrosu, Turhan Topçuoğlu Şehir Parkında Sahne Alacak

Tiyatronun ve sinemanın usta isimlerinden Erkan Can’ın yönetmenliğini yaptığı, Bilal Çatalçekiç’in ise oynadığı ‘Meraklısı İçin Öylesine Bir Hikaye’ isimli Karavan Tiyatrosu Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı’nda sahnelenecek. 28 Ağustos Çarşamba Günü Kastamonu Belediyesi tarafından ücretsiz olarak Kastamonu'da sahnelenecek tiyatro oyunu saat 20.00’da başlayacak. Kastamonu Belediyesi Etkinliklerini Sürdürüyor

Türk Edebiyatı’nın önemli yazarlarından Sait Faik Abasıyanık’ın eserlerinden yola çıkarak Savaş Dinçel tarafından sahneye uyarlanan oyunun ardından izleyiciler yönetmen Erkan Can ile söyleşi yapma imkanı da bulabilecekler. 

Zafer Coşkusu Belediye Meydanı’nda Yaşanacak 

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu ise Kastamonu Belediyesi Meydanı’nda yaşanacak. Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi ve Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 99’uncu yıl dönümü kutlamaları ve 30 Ağustos Zafer Bayramı programı kapsamında ünlü sanatçı Feridun Düzağaç ücretsiz olarak konser verecek. Kastamonu Belediyesi Etkinliklerini Sürdürüyor

Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen konser etkinliği İlkdem Halk Dansları Topluluğu gösterileriyle saat 20.00’da başlayacak. Kastamonu’nun tarihi kutlamalarına anlam katacak konserde sevilen sanatçı Feridun Düzağaç sevilen şarkılarıyla geceyi renklendirecek. 

'Etkinliklerimize Tüm Halkımızı Davet Ediyorum'

Kastamonu’da kültür sanat faaliyetlerini verdiği önemi her fırsatta dile getiren ve bu noktada çalışmalarını gerçekleştiren Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı yaptığı açıklamada  “Ülkemizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişleri Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 28 Ağustos’ta Çarşamba akşamı güzel bir tiyatro oyununu Kastamonulu hemşehrilerimizle buluşturacağız.  Yine 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızda belediye meydanında düzenleyeceğimiz konser ile bayram coşkusunu birlikte yaşayacağız. Bizleri sanata ve sanatçıya doyacağımız bir birinden özel iki etkinlik bekliyor. 22 Ağustos itibariyle yaptığımız etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerime ve programlarda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.  

Bakmadan Geçme