• Haberler
  • Genel
  • KAST-AR' dan Silah Ruhsatı Yenilenme Süreci Tepki

KAST-AR' dan Silah Ruhsatı Yenilenme Süreci Tepki

Kastamonu Arabuluculuk ve Alternatif Çözümler Derneği (KAST-AR) Başkanı Arb. Av. Hami̇t Serdar Yılmaz  Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'nün Silah Ruhsatlarının yenilenmesi, devri ve yeni ruhsat alımı konusunda yaşanan sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Silah ruhsatlarının yenilenmesi, devri veya yeni ruhsat alınması gibi konuların Kastamonu emniyetinde çok çetrefilli bir hale geldiğini vurgulayan Kastamonu Arabuluculuk ve Alternatif Çözümler Derneği Başkanı Arb. Av. Hamit Serdar Yilmaz; “Ülkemizde kimliklerle ilgili yenileme süreci şu an silah ruhsatları konusunda da devam etmektedir. Silah ruhsatlarıyla ilgili olarak vatandaşlarımızdan tarafımıza birçok soru ve Kastamonu emniyetinde karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgiler gelmektedir. Silah ruhsatlarının yenilenmesi, devri veya yeni ruhsat alınması  gibi konular maalesef Kastamonu emniyetinde çok çetrefilli bir hale gelmiştir ve  değişik mağduriyetlere sebep olmuştur. Maalesef ki bilinçsizce yürütülen süreç vatandaşlarımızın zaman kaybı, maddi kaybı gibi  değişik zararların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bunun da temel sebebi emniyet müdürlüğünün bu konularda görevlendirdiği kişilerin konudan bilgi sahibi olmamasından kaynaklanmaktadır. Kaldı ki tarafımıza gelen mağduriyetleri bizzatta yaşamış bulunmaktayız. Öncelikle vatandaşlarımız şunu bilsin ki, silah ruhsatına sahip olma ve bu imkandan faydalanma şartlarını mevzuatta belirtilen hususlar dahilinde kaybetmedikleri sürece silah ruhsatı bulunan vatandaşlarımızın hak sahipliği ruhsatta belirtilen süreye kadar devam etmektedir. Kimse bu hakkı bir gün dahi geri alarak keyfine göre geçersiz ilan edemez. Çünkü bu ruhsat devletin kurumundan yapılan bir sosyal sözleşmeye ve hukuka güvenilerek alınmakta ve bunun sağladığı imkanlardan süresince faydalanılacağı kabul edilmektedir” dedi. 

'Yaşadığımız Süreçteki Keyfilikler Vatandaşımız İçin Yanlış Olmuştur'

Kastamonu Arabuluculuk ve Alternatif Çözümler Derneği Başkanı Arb. Av. Hamit Serdar Yilmaz; “Ancak Kastamonu emniyet müdürlüğünün silah ruhsatı konusunda tebliğ-tebellüğ için görevlendirdiği kişilere bunu anlatmanın imkanı bulunmamaktadır. Biz avukat olarak anlatamazken vatandaşımızdan anlatmasını veya vatandaşımızın dinlenmesini beklemek mümkün değildir. Bu konuda ilgili görevlilere şifahen söylememize rağmen ısrarla 1 Eylüle kadar vatandaşlarımızın ruhsatlarını değiştirmedikleri takdirde cezai işlemlerle karşılaşacaklarına dair yanlış bilgiler vermektedirler ve bunu da tebliğ etmektedirler. Bu da vatandaşımız arasında paniğe sebebiyet verdiğinden ticari işlerinde, özel işlerinde maalesef bir çok aksamayla karşı karşıya kalmışlardır. Halbuki burada emniyet müdürlüğünün hassas davranarak konuya dair doğru bilgileri doğru şekilde vererek mağduriyete neden olmaması gerekirdi. Yaşadığımız süreçteki keyfilikler vatandaşımız için yanlış olmuştur. Bu konuda sıkıntı yaşayan tüm vatandaşlarımızın dernek olarak yanındayız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz ” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme