• Haberler
  • Sağlık
  • Kalplere Dokunan Doktor 3 Hastayı Daha Sağlığına Kavuşturdu

Kalplere Dokunan Doktor 3 Hastayı Daha Sağlığına Kavuşturdu

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Kalp-Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Burak Tamtekin, birbirinden başarılı ameliyatlarına devam ediyor. Tamtekin tarafından ameliyatlar ile 96, 74 ve 73 yaşlarındaki 3 hasta sağlığına kavuştu.

Kalplere Dokunan Doktor 3 Hastayı Daha Sağlığına Kavuşturdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Damar tıkanıklığı sebebiyle Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran ve ayak parmağını kaybetme riski bulunan 96 yaşında Hüseyin Ayar, Op. Dr. Burak Tamtekin’in müdahalesi sayesinde hem parmağını kaybetmekten kurtuldu, hem de sağlığına kavuştu. Hastanın genel durumu hakkında bilgi veren Tamtekin; “96 yaşında Hüseyin Ayar isimli hastamıza başka bir merkezde ayak parmağının şeker hastalığı ve buna bağlı damar tıkanıklığı nedeni ile alınması gerektiği söylenmiş. Hastaya HİBRİT tedavi uyguladık. Önce bacak anjiyosu ile bacakta ki tıkalı damar açıldı. Sonra da kök hücre tedavisi yapıldı. Hastanın ayak parmağının rengi düzeldi ve yarası iyileşme safhasına geçti. Çoklu tedaviler böyle hastalarda çok güzel sonuçlar vermektedir” dedi. 

Kastamonu’da İlke İmza Atıldı

Aort Anevrizması rahatlığı ile Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 73 yaşındaki Veli Çayır ile 74 yaşındaki Ali Özsoy’da; Op. Dr. Burak Tamtekin’in müdahalesi sayesinde sağlığına kavuştu. Hastaların durumu hakkında bilgi veren Tamtekin; “Hastalarımızda Aort Anevrizması (aort damarında balonlaşma) mevcut idi. Bu hastalara daha önceleri göğüs kemiği veya karın boşluğu açılarak ameliyatlar yapılmakta idi. Bu ameliyatlar büyük ve riskli ameliyatlardır. Daha sonra anjio yöntemi ile kasıktan girilerek aort damarı içinde stent açılması şeklinde tedaviler yapılmaya başlandı. Tabi şehrimizde bu tedaviler yapılamadığı için hastalarımız büyükşehirlere gitmekte idi. Bu iki hastamıza aynı günde anjio yöntemi ile kapalı sistemde, aort damarı baloncuğu içine stent yerleştirme işlemini Kastamonu ilimizde ilk kez yaptık. Normal şartlarda açık ameliyat olsa günler sürecek (yoğun bakım dahil) süreç 1 gün sürdü. Hastalarımızı ertesi gün taburcu ettik. İlimizde ve bölgemizde Aort Anevrizması (Aort damar balonlaşması) sık görülen klinik bir tablo. Zamanında müdahale ile yüzde 100 tedavi şansı olan hastalar, baloncuk patladığında hayatını kaybetmekteler maalesef” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme