Kadir Yalçın'dan 'Temiz Eller' Çağrısı

Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla adalette 'Temiz Eller' çağrısı yaptı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararına  uymayacağını açıklaması siyasette tartışma konusu oldu. Tartışmaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla katılan Yalçın, kararı “üst yargı organına darbe niteliğinde hamle” olarak değerlendirdi.

Yalçın paylaşımında “Türkiye'de, yargı erkinin bir parçası olan Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi gibi bir üst yargı organına darbe niteliğinde hamlede bulunması, yargı mensuplarının gündemi değiştirmeye çalıştığının ve bizzat darbeye teşebbüs ettiklerinin açık bir işaretidir. 

Bu durum, anayasa ve demokrasiyi koruma altına alan, yolsuzluk ve ihlallerle mücadeleyi temsil eden 'Temiz Eller' ruhunun ne denli acil ve elzem olduğunu gözler önüne seriyor. Hiç vakit kaybetmeden gereken yapılmalıdır. Darbeye kalkışanların derhal ve koşulsuz olarak yargı mekanizmalarından sökülüp atılması şarttır. “ ifadelerini kullandı.

Paylaşımın devamında kararın ekonomik etkilerinden bahseden Yalçın “Yoksa ekonomik istikrar ve yatırım çekme kabiliyetimiz ülkemiz için bir hayal olacak. Adaletin temeline böyle dinamit konulursa, ekonomik yıkım kaçınılmazdır. Türkiye'nin, hem adaletini hem ekonomisini koruyacak kendi 'Temiz Eller' hareketine acilen ihtiyacı var. “ dedi.

Bakmadan Geçme