Kadına şiddetle mücadele için toplandılar

Vali Karadeniz başkanlığında 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' için alınacak önlem ve çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi. İçişleri Bakanlığı, aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla ilgili kuruluşların katılımıyla hayata geçirilen 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’nın etkin şekilde uygulanmasını sağlamak ve bu alanda alınacak tedbirlerin görüşülmesi dün Türkiye genelinde eşzamanlı toplantılar düzenlendiğini duyurdu....

Vali Karadeniz başkanlığında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” için alınacak önlem ve çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı, aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla ilgili kuruluşların katılımıyla hayata geçirilen 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'nın etkin şekilde uygulanmasını sağlamak ve bu alanda alınacak tedbirlerin görüşülmesi dün Türkiye genelinde eşzamanlı toplantılar düzenlendiğini duyurdu.

Bu kapsamda Kastamonu'da Vali Yaşar Karadeniz’in başkanlığında dün toplantı yapıldı. Valilik Şerife Bacı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya aynı zamanda, Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mücahit Avkıran ve ilgili kurumların en üst düzey amirleri katıldı.

“ALINACAK ÖNLEMLERİN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPIYORUZ”

Toplantıda kadına şiddete değinen Vali Yaşar Karadeniz: “Bilindiği gibi ülkemizde son günlerde gündemde olan bir konu Kadına Şiddet ve bunla ilgilide Ankara’da bir çalışma başlatıldı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanımız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız, Adalet Bakanımız, Milli Eğitim Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Diyanet İşleri Başkanımızın ortak imzasıyla yürürlüğe giren 75 maddeden oluşan 2020-2021 yılları Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı ile Valiliğimize verilen görev ve sorumlulukları gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi. Toplantıda eylem planının etkin bir şekilde uygulanması için alınacak önlem ve çalışmaların değerlendirmesini yapıyoruz” dedi.  Toplantı ilgili kurumların konu hakkında sunumları, görüş ve önerileri ile son buldu.

Bakmadan Geçme