Kadın kooperatiflerine 'can suyu' olacak

Ticaret Bakanlığı Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında ,Valilik makamında Azdavay ve Hanönü Kadın Kooperatiflerine verilen hibe desteğinin protokolü imzalandı.

Programa Ticaret İl Müdür Vekili Halil Alper ve Azdavay ve Hanönü Kadın Kooperatifleri temsilcileri katıldı.

İmza töreninde bilgilendirmede bulunan Vali Avni Çakır; “Bugün itibariyle Kastamonu ilimizde faaliyet gösteren 10 adet kadın kooperatifi ve 1 adet kadın kooperatifi birliği bulunmaktadır. Türkiye genelinde ilk defa 2020 yılında uygulanmaya başlanan Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) Projesinden bugüne kadar Kastamonu ilimizde 6 kadın kooperatifimiz faydalanmış ve kendilerine toplamda 576 bin 306,56 TL hibe ödemesi gerçekleştirilmiştir. Ticaret Bakanlığımız tarafından duyurusu yapılarak 29 Mart 2023-28 Nisan 2023 tarihleri arasında başvuruları kabul edilen hibe talepleri çerçevesinde, mezkûr tarihlerde Ticaret İl Müdürlüğümüze müracaatta bulunan; S.S. Hanönü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile S.S. Azdavay Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Bakanlığımız Merkez Proje Komisyonu’nun projelerini onaylaması üzerine hibe almaya hak kazanmışlardır. İl Müdürlüğümüz ile proje sahibi kadın kooperatiflerimiz arasında imzalanacak hibe sözleşmesine müteakip ödemeler gerçekleşecektir” dedi.

“TİCARET BAKANLIĞIMIZIN KADINLARIMIZA DESTEKLERİ DEVAM ETMEKTEDİR” 

Hibeler hakkında da bilgi veren Vali Çakır; “Proje kapsamında mal alımında kooperatiflerimize verilen hibe miktarı yüzde 75 ile sınırlıdır. Kalan yüzde 25’lik kısımları kooperatiflerimiz tarafından karşılanmaktadır. S.S. Hanönü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından ‘makina ve ekipman alımı’ konulu proje kapsamında ‘saç ocağı, patiseri fırın, fırın altı stand, ayaklı ocak, alüminyum fırın tepsi, çelik tencere, derin dondurucu ve buzdolabı’ alınacağı belirtilmiştir. Proje tutarı 149 bin 900 TL, alınacak hibe miktarı ise 112 bin 425 TL’dir. S.S. Azdavay Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından ‘makina ve ekipman alımı’ konulu proje kapsamında ‘buzdolabı, teşhir buzdolabı, bulaşık makinası, pastane fırını, fırın standı, 2 adet çorba potu ve hamur yoğurma makinası’ alınacağı belirtilmiştir. Proje tutarı 149 bin 900 TL, alınacak hibe miktarı ise 112 bin 425 TL’dir. Diğer yandan kadın emeğinin değerlendirilmesini teminen 12 Temmuz 2023-14 Ağustos 2023 tarihleri arasında başvuruları kabul edilecek yeni KOOP-DES Hibe Projesi ile verilecek hibe miktarları güncellenmiş olup, kadın iş gücünün ekonomiye kazandırılması konusunda ticaret bakanlığımızın kadınlarımıza destekleri devam etmektedir. Başvuruları devam eden yeni hibe projesine ilişkin detaylı bilgiler Ticaret İl Müdürlüğümüz ve Ticaret Bakanlığımız internet adreslerinde mevcuttur” ifadelerini kullandı. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme