Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Anlatıldı

Cumhurbaşkanlığı Makamı 100 Günlük Eylem Planları ile Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından talimatlandırılan çiftçi toplantıları kapsamında Merkez Kuzyaka Kıyık köyünde kadın çiftçi eğitimi düzenlendi.

Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personelinden Sosyolog Aysu Köserecep, Ziraat Mühendisi Ömür Onur ve kadın çiftçiler katılım sağladılar.

Ziraat Mühendisi Ömür Onur, kadınların kooperatif çatısında örgütlenmeleri, elde ettikleri ürünleri bir araya gelerek satmaları ve ekonomik anlamda güçlenmeleri, kadının tarımsal ve hayvansal üretimdeki yeri ile kadın-erkek fırsat eşitliği konularında bilgiler verirken; Sosyolog Aysu Köserecep tarafından, kadının toplumdaki yeri ve önemi, toplumsal cinsiyet ayrımı, erken dönemde çocuk eğitiminin önemi, aile içi iletişim, kırsal alanda toplumsal roller ve toplumsal cinsiyet konularına yer verildi. Aynı zamanda kırsal alandan kente göçün sebepleri ve sonuçları ve bu göçte kadının rolü, kırsalı kırsalda kalkındırmak için yapılması gerekenler, tarımdaki nüfusun gençleşmesi için atılması gereken adımlar konusunda kadın çiftçilerimizle sohbet gerçekleştirildi.

Kadına Yönelik Şiddetle İlgili Bilgilendirmeler Yapıldı

Toplantıda ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından 2022 yılından bu yana ‘Kadına Yönelik Şiddet’ kapsamında uygulanan “20 Milyon Erkek/Kadına Şiddete Yönelik Eğitim Verilmesi Programı” dâhilinde “Kadına El Kalkamaz” teması ile kadına yönelik şiddetle ilgili bilgilendirmelere de yer verildi.

Bu eğitimlerde kadın çiftçileri bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini artırmak; üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltilmesi için üreticilere ve tüketicilere yönelik eğitim stratejileri geliştirmek ve araştırma geliştirme sonuçlarının uygulamaya aktarılmasıyla çiftçilerin bilgi ihtiyaçlarının zamanında karşılamak, kaliteli üretim ve birim alandan daha fazla verim almak, kadınların toplumsal rolleri ve önemleri hakkında onları bilinçlendirmek hedefler arasında yer alıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme