Kadın Çiftçiler yarıştı

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması dün Rıfat llgaz Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Yarışmaya Vali Yaşar Karadeniz, Tarım ve Orman Müdürü Osman Yaman, TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İshak, Ticaret İl Müdürü Sefa Özata ve çok sayıda davetli katıldı. 'ÖDÜLLERİMİZE BİRLİKLERİMİZ SPONSOR OLDULAR' Yarışma öncesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Tarım ve...


Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması dün Rıfat llgaz Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Yarışmaya Vali Yaşar Karadeniz, Tarım ve Orman Müdürü Osman Yaman, TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İshak, Ticaret İl Müdürü Sefa Özata ve çok sayıda davetli katıldı.

“ÖDÜLLERİMİZE BİRLİKLERİMİZ SPONSOR OLDULAR”

Yarışma öncesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Yaman; “Yarışmanın amacı kırsal hayatın en önemli yapı taşından olan kadın çiftçilerimizin bilgi birikimlerini güncellemektir. Bakanlığımız tarafından en son 5 yıl önce yapılan yarışmayı tekrardan ilimizde yapmayı düşündük. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde merkezle birlikte 20 ilçemiz yarıştı. Ön elemeyi geçen 8 ilçemiz için bugün yarışıyor. Ağlı, Abana, Devrekani, Merkez, Hanönü, Taşköprü ve Tosya’dan gelen yarışmacılarımıza başarılar diliyoruz. Ödüllerimize birliklerimiz sponsor oldular. Ayrıca aile için seminer de düzenleyeceğiz” dedi.

“231 PROJEMİZ MÜRACAAT ETTİ”

Basınçlı Sulama Desteklemeleri hakkında da bilgi veren Yaman; “1 Nisan ile beraber basınçlı sulamaya yapılan desteklemeler sona erdi. 231 projemiz müracaat etti. Kastamonu’da yeterli projeler üretiyor ama ben çiftçilerimize seslenerek projelerin arttırmasını bekliyorum. Yılbaşından beri 12 bin 500 fidanı toprakla buluşturduk. Bu fidanların ağaç olması için bakım şarttır. Yem bitkileri tohumlarını da yıllardan beri dağıtıyoruz. İlimiz yem bitkileri desteklemede 23 milyon 300 bin TL aldı. Çalışmalarımızın toplu desteklemeleri ise 125 milyon TL’dir” ifadelerini kullandı.

“AMAÇ KADIN ÇİFTÇİLERİMİZİN EKONOMİK HAYATTA VARLIĞINI GÖSTERMEKTİR”

Vali Yaşar Karadeniz ise; “Amaç yarışmaktan ziyade kadın çiftçilerimizin ekonomik hayatta varlığını göstermektir. Diğer hanımlarımızı da ekonomi alanında bulunmaya teşvik etmesi açısından önemlidir. Kadın çiftçilerimizin edindiği bilgileri hatırlama yönünden de önemli olacaktır. Kadın çiftçilerimiz için güzel bir sosyal etkinlik olacak ve kadınlarımızın birbirini daha iyi tanıma fırsatı olacaktır. Her yarışmanın birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olacaktır. Yarışma katılan herkese teşekkür ediyorum. Finalle katılanlara başarılar diliyorum. Sponsorlarımızı da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sosyal Hizmet Uzmanı Eylem Aydın tarafından Aile İçi İletişim Teknikleri konulu sunum gerçekleştirildi. Sunumun sonrasında bilgi yarışmasına geçildi. Ağlı, Abana, Devrekani, Merkez, Hanönü, Taşköprü ve Tosya’dan olmak üzere 8 yarışmacının yarıştığı Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması’nı Tosya’dan katılan kadın çiftçi Nuriye Şahin kazandı. Hanönü’nden katılan Hülya Yıldırım 2’nci, Taşköprü’den katılan Huriye Ergan 3’üncü oldu. Finale katılan yarışmacılara protokol tarafından çeşitli ödüller takdim edildi.

Bakmadan Geçme