KADASK Arama Kurtarma Ekibi Onay Bekliyor

Kastamonu Doğa Sporları Kulübü (KADASK) bünyesinde 33 gönüllü personelin katılımı ile kurulan KADASK Arama Kurtarma Ekibi, akreditasyon sürecinde gerekli eğitimleri başarıyla tamamladı.

KADASK Arama Kurtarma Ekibi, Arama Kurtarma Başkanı ve Ekip Lideri Serdar Topaç’ın Liderliğinde, akreditasyon sürecinde AFAD Başkanlığı tarafından yayınlanan “Afet ve Acil Durumlara İlişkin Hizmet Standartları ve Akreditasyon Esaslarının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik” kapsamında gerekli eğitim süreçlerini başarıyla tamamladı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından verilen eğitimleri tamamlayan ekip üyeleri, Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nden gelecek olan komisyon tarafından sınava tabi tutulacaklar. Ekip üyeleri, almış oldukları eğitimlerdeki becerileri, sınav komisyonu karşısında tatbik etmek için eğitim sürecinin tamamladığını şu an dijital ortamda gerekli evrakların da sisteme yüklendikten sonra AFAD Başkanlığı tarafından verilecek olan sınav tarihini bekleyecekler. 

‘AFAD Başkanlığı’nın Onayı İle Akredite Olacağız’

KADASK Arama Kurtarma Birimi Başkanı Serdar Topaç; “AFAD Başkanlığı tarafından başvurusu kabul edilen ve düzenlenen sınav sonrası AFAD Başkanlığı’nın onayı ile akredite olacağız. KADASK, kentsel arama kurtarma alanında ‘Hafif Seviye Ekip’ olarak ulusal alanda yaşanabilecek afetlerde görev alabilecek” dedi. 

Ekip Lideri Serdar Topaç yıllardır Kastamonu’da farklı sivil toplum kuruluşlarına da arama kurtarma konusunda öncü olduğunu ve ekibi ile başta Bozkurt sel felaketi ve bölgemizde yaşanan tüm sel su baskını ve kayıp vakaları gibi yaşanmış olaylarda görev aldığını, geçtiğimiz sene ülkemizde yaşanan yüzyılın felaketi olarak adlandırılan 11 ilimizi etkileyen depremde de Malatya’da ekip arkadaşları ile birlikte çalışarak 6 vatandaşı canlı olarak çıkarmışlardı.

Bilgilendirmelerine devam eden Topaç, “Ben ve ekibim başta Kastamonu ilimizde olası ve ülkemizin her yerin de tüm doğal afetlerde ve diğer kayıp vakaları gibi AFAD’dan gelen tüm çağrılara KADASK Arama Kurtarma ekibi olarak gönüllü ekip arkadaşlarım ile devletimize ve vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Çok güçlü bir ekip oluşturmanın mutluğunu yaşıyoruz” dedi.

‘KADASK Olarak Yaşanabilecek Afetlere Yönelik Çalışmalar Yürütüyoruz’

Kastamonu Doğa Sporları Kulübü (KADASK) Başkanı Dr. Alp Arslan ise; “Kurmuş olduğumuz arama kurtarma ekibimiz çok kısa zaman zarfı çerisinde büyük yol kat ettik. Öncelikli temennimiz afetlerin yaşanmaması, yaşanabilecek afetlere karşıda hazırlıklı olunmasıdır. Ülkemizin coğrafyası gereği çeşitli afetler yaşanmaktadır, KADASK olarak yaşanabilecek afetlere yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bölgemizde akredite edilen daha çok ekip oluşmasını arzu ediyorum. Büyük bir özveri ve gayret ile eğitimlere katılan afet anında ihtiyaç duyulan eli uzatabilmenin mücadelesini veren gönüllü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Arama kurtarma ekibimize eğitimlerde ter döktüren başta ekip Liderimiz Serdar Topaç beye ve AFAD eğitmenlerimizden Mehmet Kaptan ve Remzi Yeşilçimen beye ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Bakmadan Geçme