İstiklal Marşı'nın gerçek hikayesi roman oldu
Yazar Erdal Arslan tarafından kaleme alınan Korkma & İstiklal Marşı'nın Gerçek Hikayesi adlı roman çıktı.
Yazar Erdal Arslan tarafından kaleme alınan Korkma & İstiklal Marşı’nın Gerçek Hikayesi adlı roman çıktı.
İstiklal Marşı’nın yazılış hikayesini tamamen gerçek karakterler ve olaylarla işleyen roman, alanında bir ilk ve tek olma özelliğine sahip. Mehmet Akif’in İstanbul’dan Ankara’ya hareket ettiği 1920 yılının Nisan ayından, İstiklal Marşı’nın kabul edildiği 12 Mart 1921 tarihine kadar geçen süreçteki hayatı, milli mücadele çalışmaları, şehir şehir dolaşması, vaazları, Kastamonu Nasrullah Camii’ndeki muhteşem konuşması bir roman üslubunda ve tarihi belgeler ışığında bu romanda yer alıyor. Romanı özel kılan diğer bir husus ise İstiklal Marşı ile ilgili bugüne kadar hiç gün yüzüne çıkmamış ya da ark planda kalmış ilginç ayrıntıların da yer bulması. Eşref Edib’in dünya tarihine geçen “Cuma Talimleri” olayı, Akif’ in rüyasında yazdığı İstiklal Marşı kıtası ve İstiklal Marşı’na gizlenen şifre bunlardan bazıları.
KİTABIN TANITIM YAZISI
Kitabın arka kapak tanıtım yazısında Korkma & İstiklal Marşı’nın Gerçek Hikayesi Romanı; “Milli Şairimiz, Şair-i Muazzama Mehmet Akif’in 1920 yılının Nisan ayının ilk haftasından 12 Mart 1921 tarihine kadar geçen süreçteki Milli Mücadele çalışmaları ve hayatı tamamen belgelere dayalı bir şekilde okuruyla buluşuyor. Tamamı gerçek karakterler ve tamamı gerçek olaylardan oluşan, Mehmet Akif’in İstiklal mücadelesini ve İstiklal Marşı’nın yazılış sürecini anlatan bir tarihi roman. Milli Şair’in Anadolu’daki Milli Mücadele çalışmalarını, İstiklal Marşı yarışmasına neden katılmadığını, nasıl ikna olduğunu, hangi kıtasını rüyasında yazdığını, hangi kıtasına şifre koyduğunu ve birçok ilki bu romanda okuyacaksınız. Şair-i Muazzama Mehmet Akif’e minnet, hasret ve özlemle...” şeklinde ifade edilmiş.
Korkma & İstiklal Marşı’nın Gerçek Hikayesi Romanı tüm seçkin kitapçılarda ve internetteki kitap satış sitelerinde okurların ilgisine sunuldu.