• Haberler
  • Genel
  • Instagram'a Erişim Kapatıldı, Sıra Facebook ve TikTok'a mı Gelecek?

Instagram'a Erişim Kapatıldı, Sıra Facebook ve TikTok'a mı Gelecek?

Instagram neden kapatıldı? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ne dedi? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan instagram açıklaması. Diyanet'e de Facebook engellemesi sonrası Facebook da mı kapatılacak? Vatandaş 'sıra tiktok'ta' dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kararıyla bugün Instagram'a erişim engeli getirildi. BTK'dan yapılan açıklamada sosyal medya platformunun "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle erişime kapatıldığı kaydedildi. Bununla birlikte, yaptırımın ne kadar süreceğine dair açıklama yapılmadı.

Instagram Erişim Kapatıldı, Sıra Facebook ve TikTok'a mı Gelecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'ın ne zaman erişime açılacağı sorusuna da cevap verdi.

'Net Bir Şekilde Hassasiyetlerimiz Belli'

Uraloğlu, "Türkiye temsilcisi olan ilgili ile arkadaşlarımız görüşme halinde, net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli, eksikler belli o eksikleri giderdikleri an diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke; kanunları kuralları var, herkesin de bu kanun ve kurallara uymasını istiyoruz net olarak" dedi.

'Daha Temiz ve Güvenli Bir Sosyal Medya Tesis Etmek İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız'

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, X hesabından yaptığı açıklamada; “Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz. Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz. Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istiyoruz. Sağlayıcıların uyguladığı bu çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun. Şöyle bir hatırlayalım; gelin ülkemizde temsilcilikler açın, insanımızın hak ihlallerinin önüne geçelim dedik. Gelmek istemediler. Kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediler. Birlikte daha temiz bir internet inşa edelim, milletimiz muhatap bulsun dedik, bir takım sanal ofislerle göstermelik işler yaptılar. Yaptığımız kanun değişiklikleri ile tüm bu arkadan dolanmaların önüne geçtik. Görüyoruz ki aynı anlayışı hala sürdürmeye çalışıyorlar. "Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam" diyorlar. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz. Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerine yer verdi. 

Facebook Kapatılacak Mı?

Facebook, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için kılınan gıyabi cenaze namazı videosunu kaldırdı. Platform, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hesabına bir ay süreyle yayın yasağı getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Sözde özgürlükçü sosyal medya platformu Facebook, Şehid İsmail Heniyye için İstanbul’da Ayasofya-i Kebir Camisi’nde Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazından bile rahatsız oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın gıyabi cenaze namazının canlı yayın videosunu kaldırdı. Üstüne de sosyal medya hesabımıza 1 ay canlı yayın yasağı getirdi."

Instagram Erişim Kapatıldı, Sıra Facebook ve TikTok'a mı Gelecek?

Instagram Erişim Kapatıldı, Sıra Facebook ve TikTok'a mı Gelecek?

Vatandaşların Tepkisi

Instagram'ın ardından Facebook'un da kapatılıp kapatılmayacağı merak ediliyor. Bu durum, vatandaşlar arasında "Sıra TikTok'ta mı?" sorusunu gündeme getirdi. Bazı kullanıcılar bu durumu olumlu karşılarken, bazıları ise tepki gösterdi. Kullanıcıların bir kısmı, TikTok'un da benzer bir kaderle karşılaşabileceğini düşünüyor.

Bakmadan Geçme