İnebolu'da 'Ömer Seyfettin ve İnebolu' Paneli

İnebolu Kaymakamlığı, İnebolu Belediyesi, Kastamonu Üniversitesi Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Heyamola Derneği işbirliğinde düzenlenen Doğumunun 140'üncü yılında 'Ömer Seyfettin ve İnebolu' paneli gerçekleştirildi.

Panele İnebolu Belediye Başkan Vekili Belediye Meclis Üyesi Nihat Öz, Belediye Başkan Yardımcısı Nermin Acar, Balıkesir Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Doç. Dr. Zeki Gürel’in eşi emekli akademisyen Nazlı Gürel, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Mustafa Şerbetçi İlkokulu Salonu’nda gerçekleşen panele konuşmacı olarak katılan Diş Hekimi Yerel Tarih Araştırmacısı Mustafa S. Fakazlı, “Ömer Seyfettin ve İnebolu”, Yazar Salim Nizam, “Ömer Seyfettin’in Bilinen, Bilinmeyen, Yanlış Bilinen Yönleri”, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Doç. Dr. Zeki Gürel ise “Ömer Seyfettin” üzerine konulu konuşmalarını yaptılar.

Konuşmaların sonunda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Doç. Dr. Zeki Gürel’in eşi emekli akademisyen Nazlı Gürel, Ömer Seyfettin’e isimli kendi yazdığı şiirini okudu.  Ardından Ben Gönen’de Doğdum kitabının yazarı Salim Nizam, öğrencilerin kitaplarını imzalamasıyla program sona erdi.

Bakmadan Geçme