'İlk Kanalım Diyanet TV Projesi' Pınarbaşı'nda başladı
Pınarbaşı İlçe Müftülüğü, ülkenin dini ve kültürel mirasını koruma ve yayma misyonu doğrultusunda, Diyanet TV kanalını daha geniş bir kitleye ulaştırmak amacıyla çığır açan bir proje başlattı.
Bu doğrultuda etkileyici içerikleriyle dikkatleri üzerine çeken Diyanet TV’nin, tüm televizyonlarda kendine ön sıralarda yer alması amaçlanıyor.
“İlk Kanalım Diyanet TV Projesi” olarak sunulan bu girişim ile birlikte, dini eğitiminin halk arasında yayılması ve kanal içerisinde yer alan faydalı birçok yayının toplumun tüm kesimlerine ulaştırılması hedefleniyor.
Pınarbaşı İlçe Müftüsü Abdulsamet Ciğer projenin detayları ve hedefleri hakkında yaptığı açıklamada: “İlçemiz merkez ve köylerinde görev yapmakta olan hocalarımız, halkımıza Diyanet TV’nin önemine dair yaptıkları açıklamaların ardından, Diyanet TV kanalının, uydularındaki kanal listesinde ilk sıraya alınmasına yönelik kendilerine ulaşan talepler doğrultusunda vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadır” diyerek tüm diyanet personelinin aktif olarak rol aldığına dikkat çekti.
“DİNİ EĞİTİMİN YAYGINLAŞMASI AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİDİR”
Diyanet TV’nin içeriklerinin her kesime daha etkin bir şekilde ulaşımının sağlanmasının gerekliliğine de ayrıca vurgu yapan Ciğer, “Bu proje, Türkiye'nin kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması bakımından önemli bir adım olarak kabul edilebilir. Diyanet TV Kanalı'nın izlenme oranı açısından istenilen düzeye gelmesi; dini eğitimin yaygınlaşması, ülkemizin kültürel çeşitliliğinin korunması ve üretilen içeriklerin başta balkan ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya tanıtımı açısından oldukça önemlidir” dedi.
Diyanet TV Kanalı, dinî içeriklerin yanı sıra kültürel ve eğitim odaklı programları izleyicilere sunarak toplumun her kesimini bilgilendirmeyi ve eğitmeyi amaçlıyor. Proje, Diyanet TV Kanalı'nın hak ettiği değeri görmesini, böylece programın çeşitliliğini artırmayı, uzman kadrosunu tanıtmayı ve hâli hazırdaki yayınlarını daha fazla insana ulaştırmayı amaçlıyor. Ayrıca kanalın dijital platformlardaki erişilebilirliğini artırmayı, genç nesilleri de dinî ve kültürel içeriklerle buluşturmayı amaçlıyor.
PROJENİN ANA HEDEFLERİ
Projenin ana hedefleri ise; “Dini Bilgiye Kolay Erişim: Diyanet TV kanalının televizyonlardaki kanal listesinde ilk sıraya alınması, insanların dini kaynaklara daha hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlayarak, dini bilgi ve irfanlarını artırmalarına yardımcı olacaktır. Bu sayede toplumun, dinini daha bilinçli olarak yaşaması hedeflenmektedir. Çeşitlilik ve Kalite: Proje ile izlenme oranları artacak ve böylece kanalın içeriğinin çeşitliliği ve kapsamı doğal olarak genişleyecektir. Dini eğitim, kültürel programlar, vaazlar ve dini etkinlikler gibi çeşitli içeriklerin tanıtımıyla birlikte, farklı yaş gruplarına ve ilgi odağına hitap edilerek, daha geniş bir izleyici kitlesinin kazanılması hedeflenmektedir. Dijital Dönüşüm: Diyanet TV Kanalı, kalıcı bir parçası olarak gördüğü dijitalleşmeye de büyük önem veriyor. Web sitesi, akıllı telefon uygulamaları ve sosyal medya platformları aracılığıyla, dini içeriklere ulaşmak çok daha kolay hale geldi. Teknolojinin ulaştığı hemen her yerde artık Diyanet TV’ye erişme imkânı da sunuluyor. Böylelikle, kanalın daha geniş bir kitleye ulaşması sağlanıyor. Modern iletişim araçlarında kendine yer edinen Diyanet TV’nin, televizyonun yanı sıra telefon ve tablet gibi diğer teknolojik aletlerle de ulaşılabilir olduğuna dair halk arasında farkındalık oluşturulması, projenin amaçlarından bir diğeri olarak sayılabilir. Toplumsal Etki ve Destek: ‘İlk Kanalım Diyanet TV’ projesi, toplumsal bir etki yaratma potansiyeline sahiptir. Dinî bilgi ve kültürel zenginliklerin geniş kitlelere yayılması, toplumda daha fazla insanda bu değerlere farkındalık sağlayarak birleştirici bir rol oynayabilir” şeklinde sıralandı.
Proje, çeşitli toplumsal kesimlerden de geniş destek görüyor. Başta yöre halkı olmak üzere, idareciler, esnaflar, eğitimciler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca destekleniyor. Bu tarz faaliyetlerin halkın bilişsel gelişimine yönelik olan katkısına da ayrıca dikkat çekiliyor.
Bakmadan Geçme





