İlahi ve kasidelerle aşure ikram edilecek

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı, İnsan ve İrfan Vakfı ve Kastamonu Belediyesi ortaklaşa Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi'nde 12 Ağustos'ta aşure programı düzenleyecek.

Programda M. Fatih Çıtlak ve Kasım Yağcıoğlu’nun katılımıyla gönül sohbetleri ve ilahiler eşliğinde aşure ikramı olacak. 

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Sözcüsü Hasan Karaalioğlu, konuya ilişkin vakıfta yaptığı açıklamada; “Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı ve İnsan ve İrfan Vakfı’nın ortaklaşa tertip ettiği Kastamonu Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla 12 Ağustos Cumartesi Şeyh Şabanı- Veli Külliyesi’nde geleneksel tarihi bir geleneği olan buradaki külliyede aşure ikramımız olacak. Burada İnsan ve İrfan Vakfı Başkanı Sayın M. Fatih Çıtlak Bey’in de katılımlarıyla aşure kaynatılacak. Bu program Muharrem Ayı hürmetine gerçekleştirilecek. Belediye Başkanlığı bu konuda bizlere sağ olsun çok büyük destek veriyor” dedi.

“İLAHİ VE KASİDELERLE AŞURE YAPILACAK”

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi ise Muharrem Ayı dolayısıyla güzel bir aşure programı yapacaklarını anlatarak; “Muharrem ayı İslami bazı özelliklere sahip. Bazı olayların cereyan ettiği bir ay. Peygamberimiz efendimiz Mekke’den Medine’ye bu ay da hicret etti ve Medine’de İslam devleti kuruldu. Dolayısıyla önemli bir tarih başlangıcı Muharrem Ayı. İkincisi Hz. Adem’in duası bu ayda kabul oldu. Yine Yunus Aleyhisselam balığın karnından bu ayda çıkarıldı. Yine Musa Peygamber, onu öldürmek için takip eden firavun Kızıldeniz’de bu ayda boğuldu. Eyüp Aleyhisselam yine bu ayda şifa buldu ve en nihayet daha birçok olaylar var. Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin efendimizin şehadeti yine bu ayda oldu. İşte bu şehitlerimizi Hazreti Ali Efendimiz ve Hüseyin Efendimiz ve yanında şehit olanları anmak için, ruhları şad olması için tarihi bir program yapılırdı… Hazreti Pir Şeyh Şaban-ı Veli Vakfı, İnsan ve İrfan Vakfı Başkanı Sayın Fatih Çatlak ve Belediyemizin katkılarıyla bir program düzenlendi. Program cumartesi günü 12 Ağustos’ta 13.30’da başlayacak. İstanbul’dan özel olarak arabalar ile aş geliyor. Burada ilahilerle, kasidelerle aşure yapılacak. Sohbetler olacak, açıklamalar olacak. Sonra da ikram olacak. Akşam da akşam da yine Fatih Hocam ve Kasım Yağcıoğlu Hoca Efendi’nin iştirakiyle halkımız tarafından zikir icra edecek. Programımız böylece sona erecektir” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme