İl Müftülüğü'nden Kitap Kampanyası

Kastamonu İl Müftülüğü tarafından, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenleniyor. 

Kitap kampanyası hakkında bilgi veren İl Müftü Yardımcısı Kazım Atcı; “Peygamberimizin sünnetlerinin öğrenilmesini vatandaşlarımıza biz tavsiye ediyoruz. Bunun içinde tanıtım yapmamız gerekli. Vatandaşlarımız böyle yayınların olduğunu bilsin ki bundan istifade etsin. Hatta kampanyamızda var. Yüzde 40 oranında kitaplarımızın indirimi söz konusu. Bütün kitaplarda yüzde 40 indirim var. Bunlardan da vatandaşlarımızın yararlanmasını istiyoruz” dedi.

Kastamonu İl Müftülüğü tarafından, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenleniyor.

İl Müftü Yardımcısı Kazım Atcı, bu haftaya özel olarak gerçekleştirilen sabah namazı buluşmaları ve Kur'an-ı Kerim ziyafetleri gibi etkinliklerle vatandaşların doğru dini kaynaklara ulaşmasının hedeflendiğini belirtti. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan kitaplar için düzenlenen yüzde 40 indirimli kitap kampanyasıyla, halkın Peygamber Efendimiz’in sünnetini ve Kur'an-ı Kerim'i sahih kaynaklardan öğrenmesine yönelik teşviklerin sürdüğünü vurguladı.

Başkanlığımızın Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları kapsamında yürütülen etkinlikler hakkında konuşan İl Müftü Yardımcısı Kazım Atcı; “Kampanyamız Kastamonu İl Müftülüğü tarafından Türkiye’de bütün camilerimizde bütün müftülüklerde Diyanet İşleri Başkanlığımızın Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları kapsamında yürütülen bir dizi etkinliklerimiz var. Bu hafta etkinliklerimiz kapsamında sabah namazı buluşmalarımız, Kur’an-ı Kerim ziyafetlerimiz var. Bugünde Nasrullah Camimizde Kur’an ziyafetimizi gerçekleştirdik. Bu etkinlikleri yaparken aynı zamanda istedik ki burada meydanımızda, vatandaşımızla, dinimizi sahih kaynaklardan öğrenebilecekleri kitaplarımızı tanıtalım. Çünkü dinimizde öğrenirken kaynaklar çok önemli. Dinimizin sahih kaynaklardan öğrenilmesi çok önemli. Sevgili Peygamberimizin bir hadisi şerifinde bizlere çok önemli bir hatırlatması var. Efendimiz diyor ki; ‘Sizlere 2 önemli emanet bırakıyorum. Biri Kur’an-ı Kerim, diğeri sünnetlerim.’ Dolayısıyla biz Kuran-ı Kerim ziyafetleriyle, Kur’an-ı Kerim’in mealleri ve tefsirleriyle sağlam kaynaklardan vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz” dedi.

'Vatandaşlarımız Böyle Yayınların Olduğunu Bilsin Ki Bundan İstifade Etsin'

Kitap kampanyası hakkında bilgi veren İl Müftü Yardımcısı Kazım Atcı; “2’nci bir emaneti de sünneti. Dolayısıyla sünnetini bize sahi bir şekilde doğru kaynaklardan süzülmüş olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımızın yetkili kişilerince yayımlanmış olan ve tescillenmiş olan kaynaklarından da Peygamberimizin sünnetlerinin öğrenilmesini vatandaşlarımıza biz tavsiye ediyoruz. Bunun içinde tanıtım yapmamız gerekli. Vatandaşlarımız böyle yayınların olduğunu bilsin ki bundan istifade etsin. Hatta kampanyamızda var. Yüzde 40 oranında kitaplarımızın indirimi söz konusu. Bütün kitaplarda yüzde 40 indirim var. Bunlardan da vatandaşlarımızın yararlanmasını istiyoruz. Onun içinde afişlerimiz var. Bu hafta kapsamında bir hafta boyunca bu kampanya sürecek. Her yönü ile sevgili peygamberimizi anlamaya, anlatmaya elimizden geldiğince de onun sünnetini yaşamaya ve yaşatmaya gayret edeceğiz. Bu kampanyaya vatandaşlarımızın tepkisi çok güzel. Zaten camide de çok güzel bir kalabalığımız vardı. Buradaki ilgi bizleri de memnun etti”  şeklinde konuştu.

İl Müftülüğü'nden Kitap Kampanyası

Bakmadan Geçme