• Haberler
  • Kültür
  • İhsan Ozanoğlu ve Aşık Yorgansız Hakkı Çavuş Anıldı

İhsan Ozanoğlu ve Aşık Yorgansız Hakkı Çavuş Anıldı

Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesi'nin katkılarıyla, İhsan Ozanoğlu ve Aşık Yorgansız Hakkı Çavuş'u Anma Programı Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Programa Vali Meftun Dallı ve çok sayıda davetli katıldı.

Anma programı kapsamında panelistler Prof. Dr. Abdullah Aydın “İhsan Ozanoğlu Divanı”, Fatih Haydaroğlu “İhsan Ozanoğlu’nun Şiirleri Üzerine”, Kamil Şerhoşoğlu “İhsan Ozanoğlu’nun Derlemeciliği ve Derleme Anıları” ve Doç. Dr. Zeki Gürel “Aşık Yorgansız Hakkı Çavuş Üzerine” konularında anlatımlarda bulundu.

İhsan Ozanoğlu ve Aşık Yorgansız Hakkı Çavuş AnıldıProgramda açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Abdullah Aydın, “İhsan Ozanoğlu Divanı” hakkında konuşarak; “İhsan Ozanoğlu bir dörtlüğü var karşınızda. Baktığımızda bir beklentisi bir vasiyeti var. Bu vasiyeti bir bakıma bizlerde şu anda yerine getiriyoruz. Aslında tüm Şair ve Yazarları Edebiyat Camiası olarak ilmen onların varisleri olarak bu manada onun da vasiyetini yerine getirmek bir görevdir. Bizlerde rahmetle yad ediyoruz”  dedi.

Panelistlerin sunumlarının ardından Kastamonu Türküleri Dinletisi gerçekleştirildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme