İhsan Ozanoğlu, kabri başında anıldı
İhsan Ozanoğlu vefatının 38'inci yıldönümünde dün Duruçay köyündeki kabrinin başındaki yoğun bir katılım ile anıldı. İhsan Ozanoğlu'nun kabri başında düzenlenen anma törenine Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Özdemir, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Eda Şen, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Musa Kalafat, kurum müdürleri, STK temsilcileri, Duruçay İlkokulu'nun öğrencileri ve...
İhsan Ozanoğlu vefatının 38’inci yıldönümünde dün Duruçay köyündeki kabrinin başındaki yoğun bir katılım ile anıldı.
İhsan Ozanoğlu’nun kabri başında düzenlenen anma törenine Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Özdemir, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Eda Şen, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Musa Kalafat, kurum müdürleri, STK temsilcileri, Duruçay İlkokulu’nun öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Kabir başında Yasin-i Şerif’in okunmasıyla başlayan anma töreninde Araştırmacı Yazar Ata Erdoğdu, İhsan Ozanoğlu hakkında bilgi verdi.
“DÜNYAYA MAL OLMUŞ ESERLERİ VAR”
İhsan Ozanoğlu’nun rahmetle andıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş; “Onun yaptıklarını çoğumuz bilmiyoruz. Bunların bilinmesi, öğretilmesi, gelecek nesillere aktarılması bizlerin görevi. Bizde elimizden geldiği kadar, hem yerelin hem de merkezi yönetimin görevlileri olarak bu görevler bize düşüyor. Bunu da biz layığıyla yerine getirmeliyiz. İhsan Ozanoğlu’nun hayatına bakıldığı zaman öğrenmediğimiz ve aktarmadığımız şeylerinde olduğunu tahmin ediyorum. O nedenle bu önümüzdeki süreçte Kastamonu Belediyesi’ne ait Osmanlı Sarayı’nı şehir kütüphanesi yapmayı planladık. Kültür Bakanlığımız ve Kültür Müdürlüğümüz ile bu konuda çalışıyoruz. Bu kütüphaneye de İhsan Ozanoğlu Kütüphanesi isminin verilmesini istiyorum. Onun iyi bir kütüphaneci olduğunu biliyorum. İlim adamı, din adamı, kültür adamı. Onun ilminden de yararlanmak lazım. Onun yaptıklarını aktarmamız lazım. Dünyaya mal olmuş eserleri var. Çanakkale Türküsü İhsan Ozanoğlu’nun derlemesi. Bunu Çanakkale’de bile bilmeyen yok. Bunu bizim duyurmamız lazım. ‘Mahpushane Çeşmesi’ ve ‘Bolu Beyine’ Türküleri de İhsan Ozanoğlu’na ait. Bundan sonraki süreçte belediye olarak ‘Ecdadın İzinden’ adlı bir projeyi başlıyoruz. Çok önemli bir proje. Her yönüyle bu program içinde insanlarımıza daha çok katkıda bulunmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
“DİNLENECEĞİ ZAMAN SAZ ÇALARAK DİNLENİRDİ”
İhsan Ozanoğlu’nun oğlu Günay Ozanoğlu ise; “Onur duyduğu görevlerle kendini ifade ederdi. Çok sayıda eseri vardır. Birçoğu devlete ait kurumlarda muhafaza edilmektedir. Yakın zamanda açmayı planladığımız İhsan Ozanoğlu Kültür ve Sanat Derneği’nde burada sergileyemeye çalışacağız. Dünyada bir eşi olmayan 18 telli sazını da bu derneğimizde sergilemeyi planlıyoruz. İyi bir eğitimciydi. Yetiştirdiği çok sayıda öğrencisi vardır. Eserlerini inceleyerek kendisiyle ilgili daha çok bilgiye ulaşılması lazım. Bilgi yaymayı çok severdi. Ömür yazmak ve okumak ile geçti. Boş durmayı sevmezdi. Dinleneceği zaman saz çalarak dinlenirdi” diyerek bilgi verdi.