İHH yetimlerin yanında oldu

Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, yetim ve ailelerine gezi düzenleyerek yanlarında oldu.

İHH tarafından yapılan etkinlikte 20 yetim ve ailesine Abana, Bozkurt ve İnebolu gezisi düzenlendi. Gezide üç ilçe gezdirilerek yetim ve ailelerinin sosyalleşmesi ve keyifli vakit geçirmesi sağlandı. İHH Dernek Başkanı Kadir Horuz, 20 yetim ve ailelerine gezi düzenlediklerini ve gezilere devam edeceklerini söyledi. 

“Yetim gülerse dünya güler” şiarıyla     yetimlerin mutlu olması için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Horuz; “Abana, Bozkurt ve İnebolu’yu gezdirerek yetim ve aileleriyle güzel bir geçirdik. Yaralıgöz tarafında ilk önce kahvaltı yaptırdık. Abana ve Bozkurt, İnebolu’da turistik yerleri gezdirdik. Bir kısmı denize girerek eğlendi, bir kısmada kumsalda oturarak vakit geçirdi. Bu etkinliklerimizi de zaten sık sık yapmaya gayret gösteriyoruz. Yetim ve öksüz çocuklarımızı Daday’a at binmeye de götürüyoruz, piknik etkinlerimiz de oluyor. Eğitim giderlerine de destek oluyoruz. İHH bünyesinde kayıtlı 120 ailemiz var. Ailelere her ay nakdi destek ve ayni yardım sürdürüyoruz” dedi.

“BU TÜR GEZİ VE ETKİNLİKLER ÇOK ÖNEMLİ”

Etkinliklerle aile ve yetimlerin sosyalleşmesini amaçladıklarını belirten Horuz; “Yetim ve öksüz çocuklar içlerine kapanık olabiliyorlar. Bu yüzden kendilerini toplumdan dışlanmış da hissedebiliyorlar. Bu yüzden çocukların farklı yerler görerek eğlenip sosyalleşmesi yegane amacımız oluyor. Bu sadece çocuklar için geçerli de değil ailelerin de bütçesi kısıtlı olabiliyor, onlar için de bu tür gezi ve etkinlikler çok önemli. Biz de İHH olarak yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme