İGM Temmuz Oturumları Tamamlandı

Kastamonu İl Genel Meclisi Temmuz ayı oturumları tamamlandı. Toplantının gündeminde komisyon raporu yer aldı.

Toplantıda köylerdeki suların daha hijyenik hale getirilmesi için yapılması gerekenler hakkında hazırlanan Çevre ve Sağlık Komisyonu raporu görüşüldü. Raporda; köylerdeki su depoların durumu ve kirlilik sebeplerine dikkat çekilerek, köylülerin su kaynaklarının temizliği konusunda bilinçlendirilmesi gerektiği ve genel hijyen kurallarına uyulması gerektiğine vurgu yapıldı.

İl Genel Meclisi’ne konuk olan Kastamonu Kalkındırma Derneği (KALDER) Başkanı Tugay Civelekoğlu, derneklerin yapısı ve kuruluş amaçları hakkında bilgi vererek; “Bizler Kastamonu’nun maddi ve manevi kalkınmasında elle tutulur, gözle görülür eserler bırakmak için yola çıktık. Bunu bizler misyon olarak benimsedik. Kastamonu’nun meseleleri noktasında reaksiyon gösteren bir yapıya sahibiz. Kastamonu’nun gelecek yeni yüz yılda daha planlı ve programlı yürütelim diye bir fikir attık. Bu fikrimiz tüm kesimlerden kabul gördü. Şu anki hedefimiz yerel yönetimleri bir araya getirip, bu fikirlerimizi sunmak. Sizlerin Kastamonu geleceği noktasında fikirlerinizi almak istiyoruz. Bir bunu yapmakla mükellefiz. Tarih bugün bu şekilde ilerliyorsa, Kastamonu bunda büyük bir rol oynadı. Biz bunun bilincindeyiz. Bizde bu bilinçle umarım Kastamonu’nun gelecek 100 yıl planlanmasını yaparız” diyerek, İl Genel Meclisi’nin gerçekleştirmeyi planladıkları yerel yönetimler buluşmasına davet etti.

İGM Başkanı Doğan Ünlü başta olmak üzere İGM üyeleri gereken desteği vereceklerini belirterek, derneğe çalışmalarında başarılar dilediler.

Özel Haber

Bakmadan Geçme