İGM Gündem Maddelerini Görüştü

Kastamonu İl Genel Meclis (İGM) Eylül ayı toplantıları Doğan Ünlü Başkanlığında devam etti. Yapılan toplantıda önemli gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantı gündeminde ilk olarak İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen kredinin bütçeleştirilmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu kabul edildi. Toplantının devamında; İl Özel İdaresi’nin mülkiyetinde bulunan Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’nin kiraya verilmesi ile ilgili hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon raporunda uygun görüldü. Söz konusu rapor İl Özel İdaresi’ne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi. 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından III. Sınıf Gayri Sıhhi Müesseseler için ruhsat uygulaması sonucu köy halkından ufak çaplı kaynakçılık, torna atölyesi ve marangozluk işleri gibi işler yapmak isteyen vatandaşların yaşadığı mağduriyetler hakkında hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Rapor ilgili sorunların giderilmesi için T.C. Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderilmek üzere Kastamonu Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne, İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne gönderilmesine karar verildi.

Toplantı sel felaketi yaşayan ilçelerin köylerinde yaşanan sorunlar hakkında hazırlanan Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu raporu ile devam etti. Raporda söz konusu bölgelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilerek, meclisin bilgisine sunuldu. Ayrıca toplantıda; Doğanyurt Küçüktepe Köyü-Merkez Mahallesi Takyanı Deresi membasına ihtilafsız içme suyu tahsisi hakkında teklif Hukuk İşleri Komisyonu’na sevk edilmesine karar verildi. 

Toplantıda son olarak Abana Çayağzı mevki ile 2 katlı lise binası ve bahçesi olan taşınmazın Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait aynı mahallede kayıtlı olan vasfı tarla olan taşınmazın yola terk-tevhit-ihdas ve tescilinin yapılması hakkındaki teklif Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna sevk edilmesine karar verildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme