İGM, GES'i Gündemde Tutuyor

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Mayıs ayı toplantıları başladı. Toplantının gündeminde İl Özel İdaresi'nin 2023 yılı kesin hesabı ve komisyon raporları yer aldı.

Toplantıda ilk olarak İl Özel İdaresi’nin 2023 yılı kesin hesabı görüşüldü. Konu meclis tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Toplantının diğer gündem maddelerinde Merkeze bağlı Aksinir köyü içeresinde yer alan Akaryakıt ve Servis İstasyonu hakkında hazırlanan imar planlarına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları görüşüldü. Raporlar doğrultusunda imar plan tadilatları kabul edildi.

Toplantının sonunda Güneş Enerjisi Santrali’ne (GES) değinen İGM Başkanı Doğan Ünlü; “GES Projesiyle ilgili biraz araştırma yaptık. Köylerimizin aydınlatmaları Özel İdaremizin bütçelerinden ödeniyor. Bu da 40-50 milyon civarında Özel İdare’ye bir yük getiriyor. Bunun dışında Özel İdare’mizin şantiyeleri, binaları var. Hariçten bunlarında bir elektrik masrafları var. Bunları 2 yönlü değerlendirmeyi düşünüyoruz. Konuyu Vali beye de sunduk. Özel İdare’nin mevcut binalarının çatılarına ve açık alanlarına GES Projesi’ni hızlıca yapabiliriz. Fakat köyler için açık alanlara ihtiyacımız var. Bunun içinde yaklaşık 100 dönümlük arazi gerekecek. Belediyelerin hayata geçirdiği projeler var. Bu konuyu gündemde tutarak çözebilirsek, iyi olur” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme