• Haberler
  • Genel
  • İGM Başkanı Doğan Ünlü: 'Yangınlara Karşı Adım Atmamız Gerekiyor'

İGM Başkanı Doğan Ünlü: 'Yangınlara Karşı Adım Atmamız Gerekiyor'

İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantıları Doğan Ünlü başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının gündeminde İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun raporu yer aldı.

Toplantıda Doğanyurt AK Parti İGM Üyesi Hamza Rengi’ye Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan İGM Başkanı Doğan Ünlü; “Yüce Rabbim Allah’tan sabır dileriz. Bir anda bizi acıya boğan bir gelişme oldu. Elimizden gelen dua etmek” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Araç Tatlıca köyü sınırları içerisinde Lisansız Güneş Enerji Santrali kurulabilmesi amacıyla imar planları hakkında hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Rapor doğrultusunda imar planları oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinden orman yangınlarına değinen İGM Başkanı Doğan Ünlü; “Yine yangınlar maalesef devam ediyor. Bunlarla ilgili İGM olarak tüm paydaş kuruluşlarımızla beraber kurum ve kuruluşları içine alacak bir şekilde yangınların önlenmesine adına büyük bir adım atmamız gerekiyor. Radikal kararlar almamız gerekiyor. Yangının çıkış sebeplerinin belirlenmesi ve ortadan kaldırılması ile ilgili de bir çalışma yürütmemiz lazım. Gerçekten içimiz yanıyor. Yangına karşı hangi kurumun önlem alması gerekiyorsa, önlem alması gerekiyor. ‘Yangın esnasında neler yapılmalı’, ‘Yangından önce neler yapılmalı’ başlıkları adı altında güzel bir çalışmayı hep birlikte yürütmemiz gerekiyor. Yoksa bu yangınlar canımızı yakmaya devam edecek” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme