• Haberler
  • Genel
  • İGM Başkanı Doğan Ünlü: 'Madde Bağımlılığı İle İlgili Daha Verimli Çalışılmalı'

İGM Başkanı Doğan Ünlü: 'Madde Bağımlılığı İle İlgili Daha Verimli Çalışılmalı'

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) ağustos ayı toplantısını gerçekleştirerek gündemdeki önemli konuları ele aldı. Toplantıda İGM Başkanı Doğan Ünlü, gündemde yer alan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yapılan toplantıda, plan bütçe komisyonunda görev alan Hamza Rengi’nin trafik kazası sonucu vefat etmesiyle yerine İGM’de yerine uzun zamandan sonra yerine üye seçiminde bayan meclis üyesi alınması onaylandı. Hamza Rengi yerine Süheyla Yılmaz Doğanyurt İGM üyesi olarak, kadın meclis üyesi olarak seçildi. Süheyla Yılmaz, Kastamonu İl Genel Meclisi tarihindeki 2’nci kadın üye oldu. İGM Başkanı Doğan Ünlü: 'Madde Bağımlılığı İle İlgili Daha Verimli Çalışılmalı'

Toplantının diğer maddelerinin okunmasıyla devam eden toplantıda Bozkurt İlçesi Darsu-İnceyazı köyleri, Azdavay İlçesi Tomruk köyü Kaya Sungurlu Mahalleleri, İnebolu İlçesi Doğanören Köyü Konakyanı Mahallesi, Araç-Toygaören Köyü Yukarı Mahallerine içme suyu tahsisine yönelik tekliflerin ilgili komisyonlara gönderilmesine karar verildi. 

‘Topyekûn Bir Mücadele Etmemiz Gereken Bir Konu’

Kastamonu ve ülkemizdeki madde bağımlılığına değinen İGM Başkanı Doğan Ünlü; “Kastamonu Emniyeti Narkotik Suçlarla görevli polis memurumuz Ahmet Şahan’a yapılan bu saldırı sonucunda şehit edilmiştir. Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı polisimize de acil şifalar diliyorum. Emniyet camiasına ve kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz. Tabi buradaki önemli bir diğer konuda aslında hem ilimizdeki hem de ülkemizdeki uyuşturucuyla ilgili mücadelede de etkin ve verimli bir şekilde çalışmamız gerektiğini de gösteriyor. Bu anlamda da tüm paydaşların tüm ilgili kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşların, diğer ailelerin bu konuda üzerinde durması gereken topyekûn bir mücadele etmemiz gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Bu aslında hem dünyanın hem ülkemizin sorunu. Maalesef ilimizde de uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgilide bir süreçte etkin daha verimli çalışmalı. Üzülüyoruz bu madde bağımlılığına maalesef bağımlı duruma düşmüş gençlerimizi ve diğer insanlarımızı gördüğümüz sürece gerçekten üzülüyoruz. Bunun sonucunda da olumsuz neticeler ortaya çıkıyor ki bu en son polisimizin şehit olmasıyla sonuçlandı. İnşallah bu tür olaylar bir daha meydana gelmez” dedi.

‘Filistin Halkının Yanındayız ve Yanında Olmaya da Devam Edeceğiz’

İsrail ve Filistin sorunu hakkında konuşan İl Genel Meclis Başkanı Ünlü; “Baktığımızda son dönemlerde İsrail kanlı soykırımını da hiçbiriniz görmemezlikten gelemeyiz. En son Hamas Lideri, Büro Başkanı İsmail Haniye’nin de İran’ın başkenti tahranda orada alçak saldırı sonucunda şehit düştü. Ona da Allah’tan rahmet diliyorum. Bir an önce inşallah Filistin halkının sürekli yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Müslüman coğrafyasında akan kanın biran önce durması gerektiğini tüm dünyaya ilimizden bir kez daha haykırıyoruz. Katil İsrail’inde bu zulmü bir an önce son vermesi gerektiğini de buradan ifade ediyoruz. Şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Birçok Yerde Orman Yangınlarımız Çıktı’

Kastamonu’da çıkan orman yangınlarına değinen İl Genel Meclis Başkanı Ünlü; “Tabi bu süreçler devam ederken bir ay içinde yine yangınlarla olan mücadelemiz devam ediyor. Köylerde çıkan orman yangınları hemen hemen her ilçemizde yangınlar çıktı. Yangınlarda şükür can kaybı olmadı. Ve birçok yerde orman yangınlarımız çıktı. Günde 3 noktada 4 noktada çıkan orman yangınlarımız oldu. Bu yangınlar büyümeden önlendi. Bu noktada yangınlarda çaba gösteren yangın bölgelerinde çalışan tüm kurum çalışanlarına da teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

‘Anadolu Yakasındaki Uçuşların Tekrar Başlamasını Talep Ediyoruz’

Doğan Ünlü son olarak; “Kastamonu da önemli olan bir diğer konumuz ise Türk Hava Yollarının Kastamonu hava alanımız biliyorsunuz. Bizim önemli değerlerimizden birisi. İstanbul’dan Anadolu yakasına uçuşları ertelemiştik. Geçen yıl uçuşlar hem Pegasus’tan, hem Anadolulu Jet’ten uçuşlar vardı. Bu yıl uçuşlar olamamıştı. Bu noktada hem Anadolu yakasındaki uçuşların tekrar başlamasını biz buradan talep ediyoruz. Meclis adına söylüyorum. Avrupa yakasından iptal olan özellikle Cuma günü en çok kullanılan yolcu trafiğinin yolcu olduğu Cuma gününü tekrar açmasını talep ediyoruz. Çünkü bizim İstanbul ve Sivas’tan en fazla nüfusu olan 2’nci il olmamız sebebiyle bu bizim için gerekli. Hava limanımızın daha iyi çalışması anlamında da biz bunu Kastamonu halkı adına il genel meclis üyelerimiz adına Türk Hava Yollarından talep ediyoruz. Çünkü Kastamonu her şeyi hak ediyor. Devletimiz bir hava limanı yapmış. Hava limanımızın daha aktif verimli çalışması adına bu uçuşların gerekliliği son derece önemli” şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme