• Haberler
  • Genel
  • İGM Başkanı Doğan Ünlü: 'Hemşerilerimizden Ricamız Nüfuslarını Taşımaları'

İGM Başkanı Doğan Ünlü: 'Hemşerilerimizden Ricamız Nüfuslarını Taşımaları'

Kastamonu İl Genel Meclisi ağustos ayı toplantıları Doğan Ünlü başkanlığında devam etti. Yapılan toplantının gündeminde komisyon raporları yer aldı.

Toplantıda ilk olarak Araç İğdir köyünde yer alan imar plan değişikleri hakkında hazırlanan İmar Bayındırlık Komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. Toplantının devamında Araç’a bağlı Ekinözü Köyü, Saraycık Mahallesi membasına ait ihtilafsız içme suyu tahsis kararı ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyon raporunun (DSİ) Devlet Su İşleri’ne gönderilmesine karar verildi. Pınarbaşı İlçesi Çavuş Köyü Merkez, Nebioğlu ve Bostan Mahalleri için Kaynarca membası ait ihtilafsız içme suyu tahsisi hakkında hazırlanan Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu raporu doğrultusunda kabul edildi. İGM Başkanı Doğan Ünlü: 'Hemşerilerimizden Ricamız Nüfuslarını Taşımaları'

‘Kişi Başına Gelen Paradan Kastamonu Faydalanamıyor’

Toplantıda ilimiz dışında ikamet eden Kastamonululara değinen İl Genel Meclis Başkanı Doğan Ünlü; “Bizlerin yaz ve kış nüfusu arasında büyük bir fark var. Nüfusumuzun en az yarısı kadar il dışından gelip, köylerinde ve ilçelerinde kalan hemşehrilerimiz var. Bu insanların nüfus kayıtlarını İstanbul’da ya da başka şehirde olmasından dolayı gelen para onların ikametlerinin oldukları yerlere gidiyor. Burada kaldıkları sürece hizmeti bizden alıyorlar. Taşköprü’de ve diğer yerlerde çöp toplama sıkıntıları çıkıyor bu durum nüfustan kaynaklı. Yaz nüfusunun çok olması. Sadece bizim köylere getireceğimiz hizmetleri zorlaştırmaya yarıyor. Bu çağrıyı her zaman yapıyoruz. İkametgâhlarını Kastamonu’ya taşımalarını özellikle istirham ediyoruz. Kastamonulu hemşerilerimizden belli dönemlerde dışarda ikametgâh edenlerin nüfuslarını buraya getirmelerini rica ediyoruz. Çünkü kişi başına gelen paradan Kastamonu olarak biz ve belediyeler faydalanamıyor. Hizmetlerimizi yapıyoruz ama karşılığını alamıyoruz. Bizim burada hemşerilerimizden ricamız nüfuslarını Kastamonu’ya taşımaları. Nüfusumuz ne kadar fazla olursa ilimize gelecek ödenek miktarı, ilçelerimize gelecek ödenek miktarı da o kadar fazla olacak. En büyük sıkıntılarımızdan biriside bu. Bugün burada hastanelere gelen hasta sayısındaki artış sayılarına bir bakmak lazım. Bütün ilçe hastanelerdeki yoğunluğa bakın. Şu an ikameti İstanbul’da olup hastanemizde olan çok sayıda hasta var. İkametgahının burada olmaması sağlık hizmeti almıyor demek değil” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme