Huzurevi sakinlerine 'gönülden' hizmet

Berberler ve Kuaförler Odası'na kayıtlı 7 kadın üye Kastamonu Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerinin saçlarını kesip, kişisel bakımlarını karşıladı. Kuaförler ayrıca huzurevi sakinleriyle sohbet ederek yüzlerini güldürdü.

İlimizdeki gönüllü kuaförler huzurevi sakinlerinin kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılayıp yanında oldu. Berberler ve Kuaförler Odası’na kayıtlı 7 kadın üye Kastamonu Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerinin saçlarını kesip, kişisel bakımlarını karşıladı. Kuaförler ayrıca huzurevi sakinleriyle sohbet ederek yüzlerini güldürdü.

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cahit Kıcıroğlu insan odaklı çeşit etkinlik ve projeler yürüttüklerini söyledi. Kişisel bakımın kişinin kendisini iyi hissetmesi için önemli ve elzem olduğunu dile getiren Kıcıroğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 9 oda üyesini bölgeye gönderip ücretsiz tıraş ve berber hizmeti sunduklarını anımsatarak; “Arkadaşlarımız orada odamızı güzel bir şekilde temsil etmişlerdir. Şeyh Şaban-ı Veli Öğrenci Yurdu’nda kalan depremzede misafirlerimizi de ayda bir kere tıraş yaptık. Odamız imkanları doğrulusunda yardımlarda bulunduk” dedi.

“ONLARIN MUTLULUĞU BİZİM DE MUTLULUĞUMUZ”

Huzurevi sakinlerini ziyaret gerçekleştirerek saç bakımı ve çeşitli bakımlarını yaptıklarını aktaran Kıcıroğlu; “Orada erkek berberi olduğu için erkek berberi olarak hizmet vermiyoruz. Sadece bayan kuaförü arkadaşlarımız gönüllü olarak odamızın yardımlarıyla huzur evine gidip oradaki teyzelerimize yardımcı oldu. Bu süreci artık sürekli hale getirmek istiyoruz. 2 ayda bir buradaki teyzelerimizin saç bakımlarını yaparak onlarla sohbet etmek ve ziyaret ederek onları mutlu etmek bizi de aynı zamanda mutlu ediyor. Onların mutluluğu ‘Bizim de mutluluğumuz’ diyoruz. Bu süreç devamlı olacak. Sevgi evlerindeki çocuklarımıza da yardım etmek üzere de olacak. Herhangi bir talep olmadan biz kişilere ulaşacağız” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme