Hüsnü Açıksöz Anılacak

Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı etkinlikleri kapsamında 27 Ağustos Salı akşam saat 18.00'da Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından 'Hüsnü Açıksöz'ü Anma ve Basın Onur Ödülleri' etkinliği düzenlenecek.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hüsnü Açıksöz Anılacak

Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı etkinlikleri kapsamında 27 Ağustos Salı akşam saat 18.00'da Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından “Hüsnü Açıksöz'ü Anma ve Basın Onur Ödülleri” etkinliği düzenlenecek.

Programda, milli mücadelenin basın bayraktarı görevini en üst düzeyde yerine getiren Hüsnü Açıksöz anılacak. Ayrıca komite tarafından ödül verilmesi uygun görülen, geçmiş yıllarda Kastamonu ve Türk basınına hizmet eden 4 önemli basın emektarına şehrimiz protokolünün katılımıyla “Basın Onur Ödülü" verilecek.

Türk Basınının ilerleyen yaşına rağmen en eski kalemi Yavuz Donat'a, yurt haberciliğinin duayen ismi Ahmet Tek'e, Anadolu Ajansı (AA) Kastamonu Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı yıllarda çok önemli habercilik başarılarına imza atan Demirören Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Cemal Coşkun ile Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Dim'e Basın Onur ödülü verilecek. Programda ayrıca Kastamonu Üniversitesi (KÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz da Hüsnü Açıksöz'ü anlatan bir sunum yapacak.

Son Akşam Yemeği

Programın sonunda ise bu etkinlikte gösterimi için telif hakları KGD tarafından alınan "Son Akşam Yemeği" isimli sinema filmi de katılımcılara ücretsiz olarak izlettirilecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca Hüsnü Açıksöz'ün Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında Kur'an-ı Kerim okunup dua edilecek. 
 

Hüsnü Açıksöz Anılacak

Bakmadan Geçme