Hayvan Hastanesi'nde Kritik Cerrahi Müdahale

Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, son teknoloji ekipmanları ve deneyimli ekibiyle bir hayvanın hayatını daha kurtardı.

6 yaşındaki dişi Pug cinsi köpek, kanlı idrar şikayetiyle hastaneye getirildiğinde, iç hastalıkları uzmanları tarafından yapılan detaylı muayenelerde beklenmeyen bir durum tespit edildi.

Hayvan Hastanesi'ne getirilen Pug köpeği, İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından ultrasonografik ve radyolojik muayenelerden geçirildi. Muayene sonuçları, köpeğin idrar kesesinde taş olgusunun yanı sıra rahimde de patolojik durumlar olduğunu ortaya koydu. Durumun ciddiyeti göz önüne alındığında, cerrahi bir müdahale gerektiği belirlendi.

‘Ekibimiz Titiz Bir Çalışma İle Hastamızı Sağlığına Kavuşturdu’

Ameliyat, Cerrahi ve Doğum-Jinekoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri eşliğinde gerçekleştirildi ve yaklaşık 2 saat sürdü. Operasyonda, köpeğin idrar kesesinin yaklaşık yüzde 90'ını kaplayan 3 adet taşın yanı sıra rahim ve yumurtalıkları alınarak kısırlaştırma işlemi yapıldı. Bu zorlu ameliyat sırasında, Pug cinsi köpeğin solunum problemleri yaşadığı dikkate alındığında, cerrahi ekibin titiz çalışması ve deneyimi hayati önem taşıdı.

Hayvan Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Tarık Şafak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,”Pug ırkı köpeklerde solunum problemleri yaşandığı için genellikle ameliyatlar risk içerir. Ancak hayvan hastanesi ekibimiz titiz bir çalışma ile hastamızı sağlığına kavuşturdu” dedi. 

Bakmadan Geçme