'Hasta Sağlığına' Öncelik Verildi

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok başkanlığında, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle alınması gereken tedbirlere yönelik çevrim içi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok başkanlığında, Kastamonu'da gerçekleşmesi beklenen olumsuz hava koşulları öncesinde, Vali Meftun Dallı’nın talimatlarıyla, beklenen olumsuz hava koşulları sel, heyelan, su basması ve kronik hastalıkları olan vatandaşların tedavileri ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirlere ilişkin olarak toplantı düzenlendi.

Online Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özgür Yılmaz, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Yıldırım, Destek Hizmetleri Başkanı İsmail Hakkı Demir, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ali Ünal, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Halim Şekerlioğlu, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Gökhan Berber, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Anıl Kutlubay, Evde Sağlık Koordinasyon Merkezi yöneticileri ve Abana, Azdavay, Bozkurt, Cide Çatalzeytin, Doğanyurt, İnebolu, Şenpazar ve Pınarbaşı Devlet Hastanelerimizin Başhekimleri, İdari Mali İşler Müdürlerinin de dahil olduğu geniş bir katılım ile; Cumhurbaşkanlığınca yayınlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi hükümlerine göre uygulama birliği sağlanmasına yönelik olarak çevrimiçi/Online değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Gerekli Tedbirler Görüşüldü

Derdiyok başkanlığında, düzenlenen toplantıda, olası olumsuz hava şartları sel heyelan su basması vb. durumlar ile özellikle kronik hastalıkları olan Evde Sağlık Hizmeti alan hastaları, diyaliz hastaları ve son dönem gebelerin iletişime geçip aranarak, riskli bölgelerdeki hastaların isterlerse gece de hastanelerde de misafir edileceği ve tedavilerini aksatmadan sürdürülmesi için yapılacak düzenlemeler ve sağlık kurumlarında, gerekli önlemlerin alınması konularında bilgi alışverişi ve değerlendirmelerde bulunuldu.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme