Hasta Hakları Toplantısı Gerçekleştirildi

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok başkanlığında Hasta Hakları İl Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

Toplantı, hasta hakları birimlerinin bulunduğu kamu sağlık tesislerine yönelik olarak çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özgür Yılmaz, Hasta Hakları İl Koordinatörü Mustafa Can, ilçe sağlık müdürleri, hastanelerin başhekimleri, toplum sağlığı merkezlerinin başkanları ve birim sorumluları katıldı. Toplantıda, sağlık hizmetlerinin eşit, kaliteli ve etkin bir şekilde sunulmasını sağlamak amacıyla hasta hakları birimlerine yapılan şikâyet, öneri ve teşekkür başvuruları ile hasta hakları uygulamaları değerlendirildi.

Toplantıda, il genelindeki sağlık tesislerinde kalite ve verimliliği artırmaya yönelik yapılacak planlamalarda, hasta odaklı hizmetlerin sunulması ve vatandaş haklarına sahip çıkılması için sağlık personelinin eğitimlerle destekleneceği belirtildi. Ayrıca, hasta hak ve sorumlulukları konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesiyle hizmetlerin en iyi şekilde sunulmasının hedeflendiği ifade edildi.

Hasta Hakları Birimleri’nin önemine dikkat çekilerek, bu birimlerin yaşanan sorunlarda ilk başvuru aşaması olduğu, hasta ve yakınlarına hak ve sorumlulukları, başvuru yolları ve süreçleri kapsamında danışmanlık hizmeti sunduğu vurgulandı. Bu nedenle, birimlerin bilinilirliğini artırmak amacıyla kurumlara yönelik eğitim ve çalışmalar yapılacağı kaydedildi.

Toplantıda ayrıca, Hasta hakları birimlerinin ve uygulamalarının yakından takip edileceği ve bu doğrultuda denetimlerin sıkılaştırılacağı belirtildi.Hizmet sunumu sağlanmasında, vatandaş odaklı yeni kamu yönetimi yaklaşımının temel ilkelerinden, Etiğin ve üçüncü kuşak insan haklarının sağlık alanına yansıması olan hasta haklarının, etkili ve verimli hizmet sunulmasında gereği vurgulanarak, sağlıkta hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik, hasta hakları birimlerin ve uygulamalarının yakından takip edileceği ve denetimlerin sağlanacağı belirtildi.

Hasta Hakları Toplantısı Gerçekleştirildi

Bakmadan Geçme