HAP Uygulayıcı Eğitimi Başladı

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, ilimiz hastanelerinde görevli personelin afet ve acil durum durumlarına karşı hazırlık düzeyini artırmak amacıyla, 5-7 Ağustos 2024 tarihleri arasında 3 günlük, Hastane Afet ve Acil Durum Planı (Hap) Uygulayıcı Eğitimi verilmeye başlandı.

Eğitim açılışında, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, verilecek eğitimin önemine değinerek, eğitim alacak her bir personelin alacağı eğitimi en iyi şekilde değerlendireceği temennisi ile tanışma ve yaptığı açılış konuşmasının ardından, eğitim sürecine başlandı.

Eğitim, Kastamonu'daki tüm hastanelerden afet ve acil durum planı uygulayıcısı olarak belirlenmiş olan toplam 29 personelin katılımı ile hastanelerde meydana gelebilecek olası afet ve acil durum senaryolarına yönelik olarak eğitim verilecek, acil durum planlarının etkin bir şekilde uygulanması konusunda pratik çalışmalar yapılacak. Eğitimin son günü ise katılımcıların öğrendiklerini pekiştirmeleri amacıyla tatbikat ve sınav ile tamamlanacaktır. Eğitimin son günü tatbikat ve yazılı sınav ile eğitim sonlanacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme