• Haberler
  • Genel
  • Hadis-i şerif ezberleme yarışması düzenlenecek

Hadis-i şerif ezberleme yarışması düzenlenecek

12-20 yaş aralığındaki engelli bireyler arasında 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' temalı ödüllü hadis-i şerif ezberleme yarışması düzenlenecek.

Hadis-i şerif ezberleme yarışması düzenlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca engellilik konusundaki toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmak, özellikle genç engelli bireylerin Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerinden daha etkin bir şekilde istifade edebilmelerine, dini değerlerin eşliğinde moral ve motivasyonlarını artırarak hayata daha aktif katılabilmelerine destek olmak amacıyla 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında ülke genelinde 12-20 yaş aralığındaki engelli bireyler arasında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” temalı ödüllü hadis-i şerif ezberleme yarışması düzenlenecek.

Yarışmaya başvurular 26 Eylül 2023-10 Ekim 2023 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine yapılacaktır. Yarışmaya başvuru şartları; “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Herhangi bir engel grubunda yer aldığına dair raporu bulunmak. İşitme engelli (konuşamayan) bireylerden başvuru olması durumunda, il/ilçede işaret dili tercümanı bulunuyorsa ve komisyonda yer alması mümkünse başvuru kabul edilecektir. 12-20 yaş arasında olmak (1 Ocak 2004-1 Ocak 2012 tarihleri arasında doğmuş olmak).   Değerlendirme komisyonunda üye olanlar ile bunların birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar. İlgililer, yarışmaya ancak öğrenim gördüğü veya ikamet ettiği ilde başvuru yapabilecek ve aynı ilde katılabilecektir. Başvurular, il/ilçe müftülüğüne şahsen ya da birinci derece yakını (anne-baba, çocuk, kardeş) vasıtasıyla yapılacaktır” şeklinde sıralandı. 

ÖDÜL

İl genelindeki final yarışmasında il müftülüklerince; birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL ve üçüncüye 2 bin 500 TL ödül verilecektir. İlde ve ilçelerde düzenlenecek yarı final yarışmasında ilk üçe girmeye hak kazananlar ile diğer yarışmacılara yerel imkanlar ölçüsünde uygun görülen ödüller (para, yayın vb.) verilebilecektir. Yarı finalde verilecek ödül miktarı, finalde verilecek miktarı geçmeyecektir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme