• Haberler
  • Genel
  • 'Gürleyik'in 3 katı büyüklüğünde rezerv su bulduk'

'Gürleyik'in 3 katı büyüklüğünde rezerv su bulduk'

BELEDİYE BAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU: Kastamonu Belediyesi Ekim Ayı Olağan ikinci toplantısı geçtiğimiz akşam Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda imar konuları, stratejik plan taslağı görüşüldü. Dilek ve temenniler kısmında ise asbestli borular, Araç Kahintepe konuları gündeme geldi. Mecliste öncelikle imar konuları görüşülerek karara bağlandı. Ardından Tosya Belediye...

BELEDİYE BAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU:


Kastamonu Belediyesi Ekim Ayı Olağan ikinci toplantısı geçtiğimiz akşam Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda imar konuları, stratejik plan taslağı görüşüldü. Dilek ve temenniler kısmında ise asbestli borular, Araç Kahintepe konuları gündeme geldi.

Mecliste öncelikle imar konuları görüşülerek karara bağlandı. Ardından Tosya Belediye Başkanlığı’nın dilekçesiyle Kastamonu Belediyesi’ne ait olan çift kabin açık kasa kamyonetin, Tosya belediye hizmetlerinde kullanmak üzere geçici süreyle tahsis talebi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

KESOB İLE PROTOKOLE ONAY

Kastamonu Belediyesi ve Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (KESOB) arasında Meslek ve Beceri Eğitimi için protokol yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu konuyla ilgili olarak; “Geçen hafta içerisinde bir görüşme olmuştu. Eski İŞGEM, Fen Edebiyat Fakültesi olarak kullanılan yer KESOB için de meslek edindirme anlamında uygun bir yer olduğu için istedik. Bina biraz yıpranmış ama orayı kat kat düzenleyerek şehrimizin hizmetine sunacağız” dedi.

STRATEJİK PLAN TASLAĞI’NDA OY ÇOKLUĞU

Kastamonu Belediyesi 2020-2024 Dönemi Stratejik Plan Taslağı görüşüldü. Stratejik Plan 2 çekimser oya karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.  İYİ Parti Meclis Üyesi Gökhan Tekin; “Biz İYİ Parti meclis üyeleri olarak inceledik. Takdir ettiğimiz güzel bir plan. Sizin seçim vaatlerinizdeki söylemlerinize dayanarak iki konuda eksiklik olduğunu gördük. Birisi şehir içi park alanıyla ilgili net bir çözüm ya da proje bulamamak. Diğer konu ise yeşillendirme çalışmalarıyla ilgili ve hava kirliliğiyle ilgili eksik olduğunu gördük. Bu yüzden bugünkü oylamada çekimser kalmayı tercih edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu; “Eksikler gün be gün tamamlanır. Bu Stratejik Plan. Değiştirilemez hükmü yok. Zaten her konuda meclisin gündemine geliyor. Bu konudaki eksiklerle ilgili de hem meclisimizce hem belediyemizce mutlaka çalışmalar yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP, ASBESTLİ BORULARI GÜNDEME GETİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Sibel Karakaş, Stratejik Plan ile ilgili olarak; “Biz de Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak Stratejik Planı inceledik. Bir itirazımız yok, onaylıyoruz. Fakat bununla ilgili önergemiz olacak. Bizim önergemizde yer alan birçok husus sizin stratejik plan olarak hazırladığınız kitapçıkta yer aldı. Aynı zamanda seçim vaatlerinizin arasında da yer almakta. Bunların içerisinde olmayan hususlarda da önergelerimiz var” dedi.

Beklentilerini sıralayan Karakaş, asbestli boruları da gündeme getirdi. Karakaş, konuyla ilgili olarak; “Sağlık Bakanlığı verilerine göre asbestli boruların kanseri tetiklediği ve akciğer kanserine yol açtığı belirlenmiş, kullanımı 2010 yılında ülkemizde yasaklanmıştır. Kastamonu’da 2010 yılı öncesinde yapılan içme suyu hatlarının bir bölümünde asbestli boru kullanıldığı yönünde iddialar bulunmaktadır. Bu hususun belediye başkanlığınca araştırılmasını asbestli boruların hala kullanıldığının belirlenmesi durumunda sağlık açısından tehlike içermeyen su borularıyla ivedilikle değiştirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“REZERV SU KAYNAĞI BULDUK”

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise konuyla ilgili olarak; “Asbestli borularla ilgili belediye bünyesinde bir çalışma yapılabilir. Hemen KASKİ ile görüşme yapacağım. Öğrenelim, sizi de bilgilendirelim. Çok fazla dillenmesini istemediğim için gündeme getirmemiştim, neticelenmemişti. İnşallah Ilgaz’da Gürleyik suyunun yaklaşık 3 katı daha büyüklükte bir rezerv su kaynağı bulduk. Baraj yapılana kadar da onu şehir hattına ilave olarak monte edeceğiz. Orada aslında iki tane çok büyük hat var. Bir tanesinin beslediği alan yaklaşık 6-7 tane köyün de ilgilendiği bir su. Diğeri bir tane köyü ilgilendiriyor, o köyün de su ihtiyacını karşıladıktan sonra geri kalan miktarı şehre kazandıracağız. Özel İdare ve Valilik ile görüşmemiz oldu, inşallah olumlu netice alacağız ve baraj yapılana kadar o suyun kullanımı tamamen belediyemize ait olacak” dedi.

SAVAŞ, KAHİNTEPE’YE DİKKAT ÇEKTİ

AK Parti Meclis Üyesi Sinan Savaş, Araç Kahintepe ile ilgili olarak Araç Belediyesi’yle birlikte çalışma yapılabileceğini söyleyerek söz konusu yerin ilimiz turizmi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Savaş; “Araç Belediye Başkanımızın çalışmalarının olduğunu biliyorum. Bu konunun Kastamonu turizmine yansımasını düşünürsek, Safranbolu’ya gelen Uzakdoğulu turistlerin Kastamonu’yu da bir cazibe merkezi olarak göreceğini düşünürsek, Kastamonu’daki sosyo ekonomik yapının ve istihdamın canlanabileceğini düşünürsek Kastamonu Belediyesi’nin de ilişkilerinde gündeme getirmesini önemli gördüm” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme