Gümüş'ten Taşköprü'ye Ziyaret

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Taşköprü'yü ziyaret etti.

Gümüş'ten Taşköprü'ye Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gümüş, Taşköprü ziyaretinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, Taşköprü Kaymakamlığı’nı, Taşköprü Belediye Başkanlığı’nı ve ilçedeki okulları ziyaret etti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş; Taşköprü Sevim Tokatlı Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ni, Taşköprü Fatih İlkokulu’nu, Taşköprü Sevim Tokatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. 

Öğrencilerle bir araya gelen Gümüş; “Siz gençlerimizin gelişen ve değişen dünyada öncelikle kendi öz kültürümüzü daha sonra medeniyet değerlerini anlamlandıran, özümseyen, davranışa dönüştüren, gelecek yüzyılı okuyabilecek nitelikte ve donanımda olmanızı önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘Öğretmenlerin Mutluluğu Bizim İçin Önemlidir’

Öğretmenlerin taleplerini dileyen Hasan Gümüş; “Sizler, öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmelerine, mesleklerinde ustalaşmalarına ve gelecekte başarılı olmalarına rehberlik eden kişilersiniz. Onlara sadece teorik bilgi vermekle kalmayıp aynı zamanda gerçek dünya deneyimi sunarak onların meslek hayatlarına hazırlanmalarına yardımcı oluyorsunuz. Sadece akademik başarıyı öncelemek değil öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini de ön plana çıkarmamız gerekmektedir. Bu anlamda öğretmenlerin mutluluğu da bizim için önemlidir. Değerli çalışmalarınız ve emeklerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

‘Bireylere Pratik Beceriler Kazandırmaktadır’

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Taşköprü’de Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerini de ziyaret etti. İl Müdürü Hasan Gümüş, “Mesleki gelişimden sanatsal becerilere kadar geniş bir yelpazede insanların ilgi alanlarına hitap eden kurslarımız toplumumuzun eğitim ve yeteneklerini geliştirirken kültürel mirası korunmasının yanı sıra bireylere pratik beceriler kazandırmaktadır. Aynı zamanda bu kurslar toplumsal bağları güçlendirir ve geçmişten günümüze aktarılan kültürel değerleri yaşatır. Türkiye Yüzyılı'nda kültürel mirasımızı yaşatıp bu mirasımızdan güç alarak yeni ürünler üreten kursiyerlerimizi görmek bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.   

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş son olarak;  yapımı devam eden Taşköprü Fen Lisesi inşaatındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Bakmadan Geçme