Gümüş'ten Araç'ta İnceleme

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş Araç İlçesi Şehit Şerife Özden Kalmış İlkokulu'nda, Araç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, Araç ilçesi İğdir Ortaokulu'nda ve İğdir Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

Araç İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Aydın ve Şube Müdürü Hasan Sarıahmetoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette İl Müdürü Gümüş; “Öğrencilerimize güvenli, temiz ve sağlıklı bir ortam sağlamak için gerekli tüm önlemleri aldık. Okullarımızın fiziki koşullarının iyileştirilmesinden, eğitim öğretim araç gereçlerinin temin edilmesine kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yürüttük. Bu çabalarımızın her biri, öğrencilerimizin en iyi eğitimi alabilmesi için. Çünkü biliyoruz ki sağlam bir eğitim temeli olmadan geleceğimizi inşa edemeyiz. Öğrencilerimizin akademik bilgilerle donatılmasının yanı sıra becerilerinin artırılması onların geleceğe hazırlanmasında önemli bir yere sahiptir. 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayacak olan Maarif Modeli ile çocuklarımız ülkemize özgü bir model çerçevesinde yetiştirilecektir. Öğrencilerimizin daha iyi ve huzurlu koşullarda eğitim almaları adına büyük bir özveriyle gayret gösteriyoruz. Bu gayrete ortak olan ve öğrencilerimizle buluşmayı bekleyen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Öğrenmek ve öğretmek kültürümüzde önemli bir yere sahip olmuştur. Tarihimiz eğitim öğretime değer veren ve onu her şeyin üstünde tutan büyük kahramanların başarılarıyla doludur. Bugün de ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşımanın yolu eğitimden geçmektedir.  Bu güzel okulumuzda öğrencilerine ilmi, fenni öğretecek ve çocuklarımızı Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak kıymetli meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Okullarımızın yeni eğitim-öğretim yılına sorunsuz bir şekilde başlayabilmesi adına son kontrollerin ve hazırlıkların titizlikle tamamlanması konusunda gereken tüm önlemleri aldık. Okullarımızın kapıları güvenle ve huzurla açılacak, eğitim öğretim yılı boyunca da bu güven ortamını sürdüreceğiz” dedi.

Okul yöneticilerinden okulların fiziki durumu ve 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi hazırlıkları hakkında bilgi alan İl Müdürü Gümüş, teşekkür ederek kolaylıklar diledi. 

Bakmadan Geçme