Görme Engelliler Derneği açıldı

Görme Engelliler Derneği hafta sonunda eski Belediye Binası'nda düzenlenen görkemli bir törenle açıldı. Dernek binasının açılışına Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Daday Kaymakamı Kemal Balaban, MHP Belediye Başkan Adayı Galip Vidinlioğlu, STK temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve...


Görme Engelliler Derneği hafta sonunda eski Belediye Binası’nda düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.

Dernek binasının açılışına Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Daday Kaymakamı Kemal Balaban, MHP Belediye Başkan Adayı Galip Vidinlioğlu, STK temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Görme Engelliler Derneği Başkanı Bedriye Kılıç; “Derneğimizin kurulma amacı daha çok engelli arkadaşlarımıza ulaşabilmek, onları hayata kazandırabilmek, düzenleyeceğimiz çeşitli kurslarla onların hayatlarını kolaylaştırabilmek, engelli arkadaşlarımızı halkla iç içe yaşayabilmelerini, önümüzdeki engelleri aşabilmeleri sağlamaktır. Engeller için var olan hizmet halkasına görme engelli arkadaşlarımızı da katıp güzel işlere imza atabilmek için buradayız” diyerek verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.

“BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTIK”

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, dernek binasının hayırlı olmasını dileyerek; “Bizler belediye olarak engelli kardeşlerimizle ilgili bütün çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle Sakatlar Derneği ile yine tüm engelli gruplarla, onların istek ve talepleri doğrultusunda birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Engelli kardeşlerimizi hem fiziki hem de manevi bizlerin destekleme mecburiyeti var. Özellikle engelliler için yapılması gereken çalışmalarımızı başlattık ve sürdürüyoruz. Bir sürü çalışmaların devam ettirilmesi lazım. Bunun içinde birlik ve beraberlik lazım. Birçok projeye imza attık. Engelli istihdamına yönelik bir sürü projede çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“SON YILLARDA HERKESTE FARKINDALIK OLUŞTU”

AK Parti Milletvekili Metin Çelik, engelliler için adımların çok değerli olduğunu vurgulayarak; “Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatta daha çok yer alması adına ülkemizde son derece önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki liderliği çok çok önemliydi. Son yıllarda herkeste farkındalık oluştu. Bunu çok önemli görüyorum. Kastamonu’da da bu manada ciddi, güzel gelişmeler yaşadık. Belediyemizin derneklerimizle olan işbirliği çok çok önemli” diye konuştu.

“DEVLETİN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İLE EL ELE VERMESİ GEREKİR”

Vali Yaşar Karadeniz, engelli vatandaşlar için devlet adına güzel işler yapıldığını söyleyerek; “Eğer toplumda sosyal bir kalkınma gerçekleştirebileceksek, burada devletin sivil toplum örgütleri ile el ele, sırt sırta vermesi gerekir. Yoksa ekonomik olarak gelişiriz ama bunun sosyal kalkınmaya dönüşebilmesi sizlerin de sivil toplum örgütleri içerisinde güçlenerek, birbirinizle dayanışma içinde olarak devletin yükselttiği çalışmaları daha da yukarıya taşıma imkanı bulacağız. Onun için bu yapılan çalışmaları önemsiyoruz. İnşallah bunlar hem nitelik, hem de nicelik olarak devam eder” dedi.

Bakmadan Geçme