• Haberler
  • Spor
  • GMG Kastamonuspor Teknik Direktör Adem Çağlayan, Fethiyespor Galibiyetini Değerlendirdi

GMG Kastamonuspor Teknik Direktör Adem Çağlayan, Fethiyespor Galibiyetini Değerlendirdi

GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan, Fethiyespor deplasmanında alınan 3-4'lük galibiyeti değerlendirdi. TFF 2. Lig Beyaz Grup açılış karşılaşmasını kazandıkları için mutlu olduklarını söyleyen Çağlayan 'Bu sene Kastamonuspor'un 2. Lig'deki son senesi' ifadelerini kullandı. Çağlayan yanı sıra 'Biz istediğimiz anda oyuna hükmederiz, istediğimiz dakikada gol atarız. Bu yeteneğe sahibiz' dedi.

GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan, Fethiyespor deplasmanında alınan 3-4’lük galibiyeti değerlendirdi.

‘İlk Maçlar Zor Olur’

Çağlayan’ın açıklamaları şöyle: “Futbol tamamen bir duygu oyunu. Ne kadar fiziksel bir oyun olarak görülse de bu psikolojik bir oyun. Onun için ilk maç, ilk maçın ambiyansı, üç ay aranın ardından bir resmi maça çıkılması… Bu işe motive olmak, oyunun oturmasını beklemek, biraz zaman alabiliyor. Bu anlamda ilk maçlar zor olur.”

‘Tamamen Oyunun Kontrolüne Sahip, Ne Oynadığını Bilen Bir Takımdık’

GMG Kastamonuspor Teknik Direktör Adem Çağlayan, Fethiyespor Galibiyetini Değerlendirdi

GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan: “Maça talihsiz bir gol yiyerek başladık. Ona rağmen oyuncularımız çok kısa sürede çok güzel bir reaksiyon gösterdi. Tamamen oyunun her yerinde topa sahip olan, oyuna hükmeden bir oyun oynadık. Sadece şanssız bir bölüm yaşadık. Belki skor olarak 6-7’yi yakalayabileceğimiz anlar oluştu. Tamamen oyunun kontrolüne sahip, ne oynadığını bilen bir takım vardı sahada. O ara bireysel hatalardan yediğimiz gollerle skor 3-3’e geldi. İlk golde de bireysel hata vardı. Ona rağmen yine 3-3’ten sonra santrayı yaptık ve ilk topumuz direkten döndü. Son bölümde maçı çevirebildik. Bunlar bizim için artı şeyler. Nihayetinde kazanarak dönmek lazımdı. Oyuncularımız iyi reaksiyon gösterdi.”

‘Zaman Zaman Geçmişten Gelen Alışkanlıkların Problemini Yaşadık’

GMG Kastamonuspor Teknik Direktör Adem Çağlayan, Fethiyespor Galibiyetini Değerlendirdi

Teknik Direktör Adem Çağlayan; “İlk maçta geçmişten gelen alışkanlıkların sıkıntısını yaşadık. Geçen seneki kadromuzun yüzde 80’i duruyor, ilk 11’imizde de geçen senede 7-8 oyuncu oynadı. Geçen seneden kafalarda kalmış taktiksel konular vardı. Kendi felsefemizi yansıtırken geçen seneki oyuncularımızın oyun felsefesini değiştirmekte zorlandık. Çünkü geçen sene en büyük problem tamamen birinci, ikinci bölgede rakibi karşılayıp hızlı hücumlarla skora gitmekti. Oysa biz şampiyonluğa oynayan takımlar bu düşüncede olduğu zaman sadece küçük maçları kazanabileceğimiz kanaatindeyiz. Biz oyunu tamamen rakibin sahasında oynamaya odaklanmış, buna göre çalışmalarını yapmış, bir şampiyon gibi oynamak istiyoruz. Saha içinde dönem dönem geçmişten gelen alışkanlıkların problemini yaşadık ama inşallah daha kısa oyuncularımızı tamamen kendi oyun felsefemize adapte edeceğiz. Hücum anlamında şunu yaşadık: Çocuklar, istedikleri anda istedikleri pozisyona girebiliyorlar artık. Sayısal olarak her yerde bir fazla olma avantajımızı kullanıyoruz. Oyun felsefemizle alakalı. Maçta 1-0 mağlup duruma düşmüşken 60’ıncı dakikaya kadar 7-8 gol bulabileceğimiz bir duruma geldi bu da bizim için sevindirici bir durumdu.”

‘İstediğimiz Anda Oyuna Hükmederiz’

GMG Kastamonuspor Teknik Direktör Adem Çağlayan, Fethiyespor Galibiyetini Değerlendirdi

Çağlayan: “Geçen sene bu takım 1-0, 1-0 gibi süreç yaşamış. Biz daha çok pozisyon üreten, daha çok risk alan bir oyun oynamak istiyoruz. Yediğimiz gollerin bireysel hatalardan kaynaklı oluşu bizi rahatlattı. Bireysel hatalar düzeltilebilir. Felsefemizle alakalı bir problem yaşamadık. Rakip sahanın hiçbir yerinde bize üstünlük sağlayamadı. Bireysel hatalardan yenilen goller o güne aittir. Bir daha tekrarlanmaması için oyuncu kendini sorgular. Deplasmanda 4 gol atan bir takım vardı biz olayın güzel tarafını bu şekilde değerlendiriyoruz. Geçen seneden kalma felsefeyi yıkmaya çalışıyoruz. Mesela belki biraz daha önde kalsaydık yediğimiz gollerdeki problemleri de yaşamayacaktık. Deplasmanda 3 gol yiyip 4 gol atıp kazanmak, 1-0 kazanmaktan motivasyon ve özgüven anlamında daha değerli bir durum. Şu sinyali veriyoruz: Biz istediğimiz anda oyuna hükmederiz, istediğimiz dakikada gol atarız. Bu yeteneğe sahibiz. Yediğimiz 3 gol bireysel hata olmasına rağmen bizi üzdü biz onların da çalışmasını yapıyoruz.

‘Sahada Daha Kompakt Bir Takım Olacak’

GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan: "Bu hafta itibariyle problemleri tamamen netliğe kazandırdığımızı düşünüyoruz. Bu hafta itibariyle daha farklı bir hal alacağız. Son maç analizinde de tekrarlanmaması gereken noktaları oyuncularımızla paylaştık. Bizim başka bir çehreye bürünmemiz gerektiğini paylaştık. Oyuncularımız da hak verdi. Doğru geri bildirimler aldığımızı düşünüyoruz. Bu hafta itibariyle sahada daha kompakt bir takım olacak.”

‘Uzun Vadede Planlama Yapıyoruz’

Çağlayan: “Biz gelip hemen bir şeyleri bozup yeniden inşa etmek istemiyoruz. Bir şeyleri uzun vadeli değiştirmek istiyoruz. Çünkü yık-yap olduğu zaman hem şehre hem kulübe zarar vereceğimizi düşündük. Biz uzun vadede bir planlama yapıyoruz. Şu an takımda 9 genç oyuncu var ve hepsi oynayabilecek potansiyelde. Biz transfer sürecinde Kastamonuspor’un geleceğini de sağlama almak istedik. Bu sürecin biraz sancılı geçeceğini biliyorduk ona rağmen sabırlı bir şekilde yürüttük.”

Bakmadan Geçme